Boden mötte mästarklass: "Vi kan bättre"

Boden Handboll gjorde ett bra försök. Men det blev som väntat en lite för svår uppgift att rubba mästarklubben Sävehof, som vann med 35–24. "Vi kom in i matchen alldeles för sent", säger Emma Petersson.

Foto: MICHAEL ERICHSEN

PARTILLE/HANDBOLL2016-11-02 22:03

Sex landslagsspelare i truppen och en förbundskapten som tränare. Och elva SM-guld under 2000-talet.

Det var ingen lätt uppgift som väntade Boden Handboll i SHE under onsdagskvällen när laget åkte till Partille för att möta mästarklubben Sävehof. Utan tvekan var det också säsongens svåraste match

Och det tog också bara ett par minuter. Sedan var matchen mer eller mindre avgjord.

Vid ställningen 2–2 började Sävehof visa sin klass på allvar.

Laget rullade på ett effektivt sätt upp Bodenförsvaret, och när Boden dessutom drog på sig många utvisningar, och gjorde massvis med felpass och tekniska misstag rann matchen i väg.

– Vi kommer in för sent i matchen och det går inte mot Sävehof. Det kändes som att vi hade kunnat smälla på mer mycket tidigare, så att de inte kunde springa i väg så mycket som de gjorde. Vi lät ju Sävehof göra alldeles för enkla mål, och det är inte okej, säger vänsternian Emma Petersson till NSD efter matchen.

I halvtid ledde hemmalaget med 21–11.

Men i den andra halvleken hade Boden hämtat ny kraft, och spelade stundtals riktigt bra. Laget var mer rejält i försvaret och fick också utdelning framåt.

– I den andra halvleken smäller vi på bättre, och spelar mer som vi ska spela och som vi hade bestämt att vi skulle göra, säger Petersson och fortsätter:

– Vi hade bestämt på förhand att vi skulle dela upp matchen i fyra kvartar, och vi hade som mål att vinna en kvart, och det gjorde vi också. Så det kan vi ta med oss. Men det är ändå surt. Vi kan ju spela bättre än så här.

Sävehof vann till slut med 35–24 efter att Boden lyckats hålla jämna steg i målprotokollet under de sista 20 minuterna.

– Vi är väl ändå ganska nöjda. Men det är lite irritation, eller vad man ska kalla det. Just att vi inte spelar på topp, säger Petersson.

Men nu har ni i alla fall klarat av den svåraste matchen för säsongen.

– Ja, det har vi gjort nu. Och på ett sätt var det jäkligt kul att se hur vi står oss mot ett så bra motstånd.

Hur mycket respekt hade ni för dem innan matchen?

– Vi hade faktiskt noll respekt. Det handlar mer om att vi inte kommer in i matchen i början. Vi gick in med inställningen att spelarna i Sävehof är vanliga människor, precis som vi, säger Petersson, som har Kroppskultur som moderklubb.

Så för hennes del var det lite som att komma hem.

– Ja det blev lite speciellt eftersom jag hade släkt och vänner på läktaren.

lars.folkesson@nsd.se

35-24

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!