Årsjös smärta efter ännu ett guld: "Väldigt ont"

Tre starter – tre guld. Ebba Årsjö är överlägsen konkurrenterna oavsett disciplin vid alpina para-VM i Espot, Spanien. Hon följde upp gulden i super-G och kombination med att vinna torsdagens storslalom. Men det tajta tävlingsprogrammet har gett henne smärta i högerbenet.

Ebba Årsjö tog VM-guldet även i storslalom vid para-VM i Espot. Arkivbild.

Ebba Årsjö tog VM-guldet även i storslalom vid para-VM i Espot. Arkivbild.

Foto: Karl Nilsson/TT

Parasport2023-01-26 10:45

– Jag hade väldigt ont. Jag känner mig sliten så klart, det är flera race, mycket uppståndelse och sånt. Det tar på benet, säger hon till TT.

Årsjö, dubbel paralympisk mästare för ett år sedan, har en muskelnedsättning i högerbenet, en bieffekt av Klippel-Trenaunays syndrom som hon föddes med.

Något som bland annat gjort att hon inte kör störtlopp.

Årsjö har ställt siktet högt och siktar på fem guld på fem starter. Smärtan i benet oroar inte henne just nu – tack vare två vilodagar.

– Det är två dagar "off" på raken och sedan slalom. Schemat har ändrats hundra gånger, men nu är det så här och det är precis vad jag behöver nu, säger hon.

Gick på knock

Årsjö gick på knock i det första åket och skaffade sig ett ordentligt försprång. Hon var 2,51 och 2,86 sekunder före tyskorna Anna-Maria Rieder och Andrea Rothfuss.

Den ledningen utökade hon rejält i andra och kunde fira sitt första VM-guld i storslalom.

"Skitkul"

Segermarginalen till Rieder var totalt 4,76 sekunder. Inte illa med tanke på att Årsjö höll på att ställa till det för sig.

– Jag hade en miss både i första och andra åket, men jag återhämtade mig och fixade till det. Det är skitkul så klart, jättebra. Jag är glad, säger hon.

Årsjö tog två guld vid förra VM. Nu toppade hon det med ett tredje.

I det här mästerskapet har hon haft fördelen att slippa vassa konkurrenter som Marie Bouchet, Frankrike och Mollie Jepsen, Kanada.

Aaron Lindström slutade nia i herrarnas storslalom, som vanns av fransmannen Arthur Bauchet.

Arvid Skoglund körde ur i det första åket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!