Pallplats på nytt för Bäckman

Jessica Bäckman, från Boden, nådde pallen för andra helgen i rad i svenska mästerskapet.

3 juni 2019 15:59

TCR Scandinavia är den ledande klassen för standardbilsracing och tog i fjol över stafettpinnen från STCC, som Sveriges mest prestigefyllda motormästerskap. Av mästerskapets sex deltävlingar, ägde den andra rum i helgen (1–2 juni) på anrika Anderstorp och racingbanan Scandinavian Raceway. Jessica Bäckman körde sin Hyundai i30 N TCR för team Target Competition. Det var det första tävlingstillfället för Bäckman på hemmaplan på över åtta månader.

På träningen fick Jessica Bäckman smaka på såväl tufft som milt väder och lyckades på så vis testa sig fram, hitta rätt körning och inställningar inför kvalet. Väl i andra kvalet slutade hon på en åttonde plats, vilket också blev hennes startplacering för det första racet. Där körde Jessica Bäckman upp sig till en sjunde plats, för att i race två starta som etta – från pole position, för första gången i sin TCR-karriär – och sluta på en tredjeplats.

– Jag är superglad över att få ta min andra pallplats i år och att dessutom få göra det på hemmaplan känns magiskt. Helgen var lärorik, positiv och jag vill rikta ett stort tack till mitt team, Target Competition, och Hyundai Motorsport för allt hårt jobb. Nu ser vi fram emot TCR Europe:s deltävling på Spa, Belgien, nästa helg, säger Jessica Bäckman i ett pressmeddelande.

Härnäst väntar deltävling tre i TCR Europe 2019, 8–9 juni på Spa, Belgien.

Jessica Bäckmans placeringar

FP 1: 4:e plats

FP 2: 9:e plats

Q1: 6:e plats

Q2: 8:e plats

Race 1: 7:e plats

Race 2: 3:e plats

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson