...men Alviks heta höst räckte inte

Alvik var beroende av andra resultat och gjorde sin plikt mot Övertorneå. Det räckte till vinst med 1-4. Men kvalplatsen nådde man inte.- Vi gör ändå en fantastisk höst, säger tränare Ivan Nordqvist.

ÖVERTORNEÅ2011-09-26 06:00

Inför sista omgången var serieledande Assi jagade av Kiruna som jagades av Alvik, två poäng efter. Målet för byalaget var kvalplatsen som en andraplats skulle ge.

Alvik fick hoppas att IFK Kalix skulle slå Kiruna samtidigt som man vann mot mittenlaget Övertorneå.

Eftersom Kiruna tog ledningen tidigt så slaknade drömmen om tvåan för Alvik.

- Det syntes att vi var mer motiverade. Fast det var jobbigt att det trillade mål i andra matcher, säger Nordqvist.

Strax innan pausvilan gjorde Linus Backman första målet efter att ha vänt bort målvakten. Pontus Olofsson hann med att göra 0-2 innan signalen gick.

Tidigt i andra var det omvända roller då Pontus Olofsson gjorde ett tidigt mål innan Linus Backman satte 0-4. Jussi Hakasalo tröstmålade för Övertorneå och matchen slutade 1-4.

- Vi har tappat spelare och gjorde om spelsystemet efter ett tag. Vi hade bara en poäng efter fyra matcher men har gjort jäkligt bra matcher mot topplagen, säger Nordqvist.

Under hösten har Alvik varit seriens bästa lag. Man har spelat 13 raka matcher utan förlust och tagit tio vinster på de elva senaste matcherna.

- Många killar har varit duktiga. Linus Backman har gått från mittback till forward och gör elva mål. Sedan har vi stommen med 92:orna och några äldre killar på det, säger Nordqvist.

För nykomlingarna Övertorneå blev det en stabil sjätteplacering i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!