Baskettalangerna provar lyckan i Norge

Båda två spelade i basketettan förra säsongen. Nu väntar ett nytt äventyr i Norge och Baerum Basket för Adam Rönnqvist och Filip Forsling.- Det ska bli väldigt spännande, säger den före detta plannjaspelaren Adam Rönnqvist, 19.

Adam Rönnqvist spelade en säsong i Plannja. Nu provar han lyckan i norska basketligan.

Adam Rönnqvist spelade en säsong i Plannja. Nu provar han lyckan i norska basketligan.

Foto: Bengt-Åke Persson

OSLO2010-08-19 06:00
För två år sedan gick Adam Rönnqvist sitt sista år på idrottsprogrammet och spelade samtidigt i Plannja. Efter att ha spenderat mycket tid på bänken valde han att spela i farmarklubben Luleå Steelers säsongen efteråt. Rönnqvist hade ett stabilt år med Steelers och var en av lagets absoluta nyckelspelare.
Filip Forsling har spenderat sina tre senaste år på Luleås Riksbasketgymnasium. Den två meter långe forwarden blommade ut som mest under sitt examensår och gjorde då flera stormatcher i BG-linnet.
Ett steg framåt
Men i måndags tog de både luleåsönerna ett steg framåt i sina karriärer. Forsling och Rönnqvist anlände då i Oslo för att dra igång försäsongsträningen med Baerum som spelar i Norges högsta division BLNO. Norska BLNO rankas snäppet sämre än den svenska basketligan men håller samtidigt en aning högre klass än basketettan.
- Jag tror att det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter för både mig och Filip här, säger guarden Adam Rönnqvist.
Tidigare under sommaren reste Baerums tränare Pål Berg upp till Luleå för att få träffa sina blivande spelare och erbjöd kontrakt direkt efter en provträning. Och om man ska tro Adam Rönnqvist verkar Berg övertygad om att hans nyförvärv ska räcka till i den norska ligan.
- Han sa att han är mycket nöjd med det han sett av oss. Vi kommer nog att få tillräckligt med speltid i Baerum, det ska bli väldigt kul, säger Rönnqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om