Luleå Hockey fick jubla – igen: "Fick betalt"

Trots kraftigt skottövertag fick Luleå/MSSK kämpa in i det sista för att få Modo på fall. "Roligt då vi har jobbat med vissa detaljer och fick betalt för det idag" sa tränaren Fredrik Glader efter 3–1-segern.

segerjubel - igen. Luleå Hockey/MSSK fortsätter att vinna. Under onsdagen blev det en ny trepoängare, den här gången borta mot Modo.

Örnsköldsvik/ishockey2016-11-09 22:11

531 åskådare kom till Fjällräven Arena onsdag kväll där hemmalaget bar rosa dressar som ett led i Rosa band-kampanjen för att samla in pengar.

– Ett bra arrangemang, kul att vi fick vara delaktiga i det, sa Fredrik Glader.

Modo tog ledningen efter fem minuter i powerplay då Celine Tedenby fick in pucken bakom Luleås målvakt Maria Omberg.

Luleås kvittering kom efter 9.41 genom Elin Johansson.

– Ett backskott där vi jobbade in returen, sa Fredrik Glader.

Luleå skapade några fina lägen att ta ledningen, men hemmamålvakten Sarah Berglind höll tätt.

I andra perioden sköt Luleå 20 skott och hade bud på mål vid ett flertal tillfällen. Men det dröjde ända fram till 18.49 innan Anja Stiefel kunde ge Luleå ledningen.

– Anja styrde in pucken efter ett nedlägg från backarna, berättade Glader.

I tredje perioden satsade Modo allt på en kvittering och hade några riktigt heta lägen.

– Modo gjorde det svårt för oss och vi blev lite passiva, tyckte Glader.

Då klev en storspelande Luleåmålvakt i Maria Omberg fram och räddade sitt lag.

När bara 1.58 återstod kom avgörandet. Emelie Jönsson var sist på pucken som betydde 3–1.

– Även det målet kom på styrning efter ett backskott. Kul eftersom vi har pratat mycket om att skapa trafik framför motståndarmålet.

Kedjan med Emelie Jönsson, Melinda Olsson och Michelle Weis var lagets främsta formation där Weis var allra bäst med en stor arbetsinsats.

Glader medgav att det var lite rostigt efter 2,5 veckors serievila.

– Ja, det var lite hackigt efter uppehållet, skönt att vi har tre täta matcher nu.

Modo–Luleå 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (5.10) Celine Tedenby (Annie Svedin, Erika Grahm) spel fem mot fyra, 1–1 (9.41) Elin Johansson (Emma Nordin, Emma Eriksson).

Andra perioden: 1–2 (18.49) Anja Stiefel (Ronja Savolainen, Jenni Hiirikoski).

Tredje perioden: 1–3 (18.02) Emelie Jönsson (Emma Eliasson, Johanna Fällman).

Skott: 17–46 (5–14, 6–20, 6–12).

Utv, Modo: 2x2, Luleå: 3x2.

Domare: Thomas Öberg, Domsjö.