Notviken-tränaren: "Man får vara stolt"

En dålig första halvlek och ett klart 0–2-underläge i halvtid. Då tog Notvikens IK ett snack. Och kunde åka hemåt med en poäng i bagaget.

Örnsköldsvik/fotboll2016-06-06 17:50

Notviken spelade under måndagseftermiddagen en tuff bortamatch mot Själevads IK. Och de fick en blytung start på matchen.

I halvtid låg Luleålaget under med 2–0.

Men i 48:e minuten kvitterade Jenny Nilsson, framspelad av Elin Nilsson. Och sju minuter senare kvitterade Moa Blomqvist. Därefter fortsatte Notviken att ösa på och de var nära ett ledningsmål flera gånger om.

– Utifrån första halvleken får vi vara nöjda med en poäng. Men vi var absolut värda att vinna. Förutom de två målen hade vi fyra frilägen, två i stolpen och en i ribban, säger Kalle Lindbäck, tränare i Notviken.

Han fortsätter:

– Vi gjorde en dålig första, men sen såg det helt annorlunda ut i andra halvlek. Tjejerna gjorde ett kanonjobb som kunde vända, det var lite gamnacke i halvtid. Men en konstruktiv diskussion löste upp det.

Ja, hur kunde ni spela upp er så i andra?

– Vårt passningsspel i första var inte bra, rörelsen var inte heller bra. Och vi tog gott om tid på oss när vi fick fatt i bollen. De tre sakerna löste upp det. Man får vara stolt över det, att vi kunde vända till det och ta en poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!