Supern llan

Luleå Hockey säkrade fjärdeplatsen via straffseger mot Modo på bortaplan.Stor hjälte: Målvakten Anders Nilsson.- Det kändes bra, sa Luleås matchvinnare.

En hyllad hjälte. Luleåspelarna klappar om lagets store hjälte - målvakten Anders Nilsson som fixade segern i Örnsköldsvik.

En hyllad hjälte. Luleåspelarna klappar om lagets store hjälte - målvakten Anders Nilsson som fixade segern i Örnsköldsvik.

Foto: HÂkan Nordstrˆm / SCANPIX /

ÖRNSKÖLDSVIK2011-03-04 06:00

För samtidigt förlorade värste konkurrenten om fjärde platsen Linköping på hemmais mot AIK vilket betyder att Luleå Hockey nu har fyra poäng ned till LHC inför sista omgången.

- Grymt skönt att det är klart, att vi är bland de fyra bästa lagen, konstaterade en märkbart belåten Jonas Rönnqvist i Luleå efteråt.

Matchhjälte i Luleå var utan tvekan målvakten Anders Nilsson som var tillbaka efter att han vilat till förmån för David Rautio i förra omgången.

Och han var glad efter matchen, mycket glad och lättad över att de kunde vinna till slut:

- Det bästa med den här kvällen var dock att vi fixade fjärde platsen. Hemmaplan i en eventuell avgörande match har stor betydelse, större kanske än vad många tror.

Tätt norrderby
Om sin egen insats sa Anders Nilsson:

- Det kändes bra hela vägen. Jag överarbetade inga situationer utan behöll lugnet hela tiden, sa Anders som tyckte det var skönt med ett "uppehåll" i förra omgången.

- Står man många matcher i följd kan det vara värdefullt att sitta och vila huvudet ett tag, log han.

Det var Anders Nilsson och kollegan i Modokassen, Tuomas Tarkki, som såg till att norrderbyt i Fjällräven Center blev en mållös historia efter både ordinarie tid och förlängning.

För målchanserna saknades verkligen inte. Hemmalaget Modo hade de allra flesta och sköt 34 skott mot Nilsson som dock inte släppte en enda puck förbi sig.

- Men många av skotten kom från långt håll eller utifrån kanterna. Fast det är klart, visst ska man vara nöjd när man håller nollan även om det viktigaste var att vi säkrade fjärde platsen.

I straffarna som följde var Luleå drypsäkra, både framåt och bakåt. Chris Abbott satte första, Niklas Olausson den andra, samtidigt som både Ladislav Nagy och Morten Madsen missade för Modo.

- Jag tycker att Modo var bättre i första, vi i andra och Modo igen i tredje. Det var väl inte helt välförtjänt att vi vann matchen, men samtidigt fick vi lite retroaktivt genom att vi tappat poäng i tidigare jämna matcher, sa Jonas Rönnqvist.

Imponerad "Challe"
Kollegan i Modo Challe Berglund var full av beundran över Luleå som saknade ett par riktigt tunga pjäser i matchen:

- Men de är som uppskruvade robotar och är otroligt bra på att försvara sig. Jag sa innan matchen att Luleå är det svåraste laget vi kan möta i det här läget, och så var det också, menade Challe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!