Den segern satt riktigt skönt för J20

Toppmötet mellan J20-serieledaren Modo och skuggande Luleå gav precis den sköna revansch gästerna hoppats på.- På tiden vi tog en trepoängare mot dem, säger Luleåtränaren Petter Nilsson efter 4-2-segern.

A-lagsspelaren Konstantin Komarek gjorde ett av målen när Luleå Hockeys J20 besegrade Modo i seriefinalen.

ÖRNSKÖLDSVIK2011-02-07 06:00

Tränaren har hemmamötet den 23 januari i färskt minne, en match Luleå ledde men som Modo lyckades vända, driva till straffavgörande och vinna. Och före jul var det samma visa.

- Vi tappade ledning då också. Kanske har det suttit lite i skallen, medger han.

Men i Fjällräven Center var det inget snack om saken. Luleå tog ledningen med bara 4.14 minuter på klockan sedan Marcus Oskarsson fintat ut en passning till Konstantin Komarek som kunde sätta 0-1 ur bra högerläge. Med bra press gjorde Luleå också 0-2 ett par minuter senare - trodde man.

- Vi var säkra på att det var mål men domaren dömde för spark.

Petter Nilsson är märkbart irriterad över situationen där fasthållne Oskar Nilssons skridsko touchade pucken.

- Oskar bara glider förbi, det var ingen spark och helt felaktigt bortdömt.

Och som om inte det var nog lyckades Modo strax efteråt kvittera.

- Det kändes j-vligt orättvist, utbrister Nilsson.

Men Luleå behöll farten och släppte aldrig in motståndaren igen. Efter 1-2 vid knappt 16 minuter ökade Marcus Sandström till 1-3 i mitten av andra perioden och även till 2-4 sedan Modo vid 58.18 tagit ut målvakten.

- Vi dominerar första stort, fortsätter riktigt bra i andra och skapar hela tiden. En riktigt, riktigt bra match, summerar den nöjde tränaren som inte hymlar med att man tänker snuva Modo på förstaplatsen i tabellen.

- Jag tycker vi har varit bättre än dem i alla matcher. Vi går för seriesegern, avslutar han.