Ny tung seger för Assi

Vilken dunderstart Assi IF har fått i Elitettan. Fjärde raka segern inkasserades borta mot Holmalund - och nu ligger nykomlingarna på direktplats för allsvenskt spel.

7 maj 2017 19:34

Laget från Risögrund har tagit fotbollssverige med storm i inledningen av Elitettan. Idel segrar har det blivit, och tränaren Fredrik Söderholm är både förvånad och inte överraskad.

– Om någon skulle sagt innan säsongsstarten att vi skulle starta med fyra raka segrar hade jag inte trott det. Men det är klart att jag tror på mitt lag. Vi har tränat för det här länge och det var faktiskt vår 28:e raka match i serie och kval utan förlust, säger Fredrik Söderholm efter segern i Alingsås.

– Tjejerna är van att vinna och det sätter också sin prägel på sättet vi fysiskt spelar. Vi vill väldigt mycket och det visar vi idag också.

Assi kom till Alingsås och bortamatchen mot Holmalund med tre raka segrar på lika många matcher och gott självförtroende. Men även hemmalaget hade en förlustnolla i kolumnen inför matchen, så det var en tuff uppgift som Assi stod inför.

När matchen väl drog igång på en fin gräsmatta var det bortalaget som dominerade matchen kraftfullt. Assi vaskade bland annat fram hela åtta hörnor i den första halvleken och hade ett stort bollinnehav.

Man tog också välförtjänt ledningen i den 26:e matchminuten när Emilia Lundqvist kunde brösta in bollen i helt öppet mål efter en ribbretur på Elin Nilssons stenhårda skott från högerkanten.

– Holmalund är tunga att möta. Att för oss som nykomlingar komma hit och få ett ledningsmål att spela på var guld värt.

Assi hade bud på fler mål, men Holmalund hade också ett jätteläge i den första halvleken. Då gjorde Assis målvakt Christina Dineson en riktigt vass parad på Sandra Augustssons närskott.

– En fantastisk räddning av Christina efter att vi ställde till det för oss lite, berömmer Assi-tränaren.

Efter paus blev det ett helt annat spel. Assi spelade för att behålla sin ledning och matchen präglades mer av kamp än av skönspel.

En dryg kvart in i i andra halvlek blev Holmalund dessutom en spelare kort. Amalia Arvidsson fick sitt andra gula kort, bägge efter protester mot domslut, och bortaledningen kändes än mer trygg. Men tränare Fredrik Söderholm var inte nöjd med hur hans lag agerade efter utvisningen.

– Jag tycker att vi skötte oss lite sådär. Vi går ner oss lite och det är typiskt efter en utvisning. De började mata långa bollar och även om de inte kom fram till några farliga chanser så var de där och nosa.

I och med segern ligger nu Assi på andra plats i tabellen med full pott efter fyra matcher.

!Imponerande. Att som nykomling vara obesegrade efter fyra omgångar är inget annat än imponerande

?Hur långt. Frågan är hur bra Assis är och hur långt laget kan räcka. Just nu ligger man tvåa i Elitettan.

0–1

Holmalund–Assi Elitettan Mål, Assi: Emilia Lundqvist. Publik: 131.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!