Drygt 40 idrotter, flera hundra aktiva, och åtta dagars tävlande.
SM-veckan är utan tvekan ett av Sveriges största idrottsevenemang.
På listan över de deltagande idrotterna finns en hel del klassiska och väl förankrade sådana.
Men det finns också gott om nya, och för den breda massan, relativt okända idrotter.
För Ronette Roshag från Gällivare blir tävlingarna i Norrköping debut både för henne själv, hästen Járngrima – men också för hennes idrott islandshästridning.
– Det ska bli väldigt spännande och jag är ganska nervös. Det är en så himla stor tävling, man ska möta många bra ekipage och det kommer vara mycket folk och titta på. Samtidigt blir man ju förstås extra taggad när det är mycket folk. Det är ju roligt att tävla då, säger 14-åringen som ska tävla i juniorklassen.
För snart två år sedan blev Svenska islandshästförbundet invalt på prov i riksidrottsförbundet – och i dag gör det relativt unga förbundet debut på den stora SM-scenen.
Förbundet har drygt 6 000 medlemmar varav 1600 har tävlingslicens, och Sverige som nation tillhör de ledande i världen.
Utövarna som tävlar med islandshästar är vana att hamna i skymundan av de mer traditionella ridsportsgrenarna som hoppning och dressyr.
– Det är ju bra att sporten lyfts upp under SM-veckan, att vi får chansen att visa att vi finns, säger Roshag.
Enkelt förklarar påminner själva tävlingsmomenten en hel del om den klassiska dressyren.
Ryttaren visar upp de olika gångarterna islandshästen har: skritt, trav, galopp, tölt och flygande pass, och man gör det på en ovalbana och rakbana.
Sedan får ekipagen poäng av flera olika domare.
– Domarna tittar på hur takten är i hästen och hur ryttaren agerar. Det är lite olika grejer som domaren tittar på och som sedan ger poängen, förklarar Ronette Roshag, som har tagit sig till SM-tävlingarna via ett lyckat kval tidigare under året.
Och den lovande ryttaren från Gällivare hoppas att formen ska hålla i sig under SM-tävlingarna, som inleds under onsdagen.
– Jag tycker det funkar bra just nu. Jag tycker det går bättre och bättre varje gång vi rider. Jag tränar mycket med hästen och jag har tränat mycket själv också med alla förberedelser som måste göras, säger Roshag.
Vad har du för förhoppningar på veckan?
– Jag vet inte riktigt. Det får väl gå som det går. Det är ju första gånger för mig på SM, så det viktigaste är att jag har roligt.
NSD kommer bevaka alla norrbottningar som tävlar i de olika idrotterna under SM-veckan i Norrköping.