”Nu tror jag vi klarar det här”

Glädjestrålande matchvinnare i regnet och dimman på Hertsö IP: Simon Spolander som nickade in segermålet för Luleå SK i seriefinalen mot Pålänge. Nu leder LSK norrfyran med fyra poäng då två omgångar återstår.

NICKDUELL I DIMMAN. Lagkaptenerna Oskar Lundström i Pålänge och Jonathan Kylmänen i LSK  går till väders på en dimmig Hertsöplan.

NICKDUELL I DIMMAN. Lagkaptenerna Oskar Lundström i Pålänge och Jonathan Kylmänen i LSK går till väders på en dimmig Hertsöplan.

NORRBOTTEN/FOTBOLL2016-09-13 11:00

– Nu tror jag vi klarar det här. Vi har sådant go i laget, säger Spolander.

Målet kom efter 55 minuter. Upprinnelsen var en lång frispark av Kristian Uusihannu. Bollen gick över alla när Simon Spolander dök upp och nickade den i mål.

– Jag är ingen bra huvudspelare. Det här var mitt fjärde mål, och det första på nick, säger han.

Pålänge kom till Hertsön med sex raka segrar, ett lag sprängfyllt med självförtroende. Det märktes i första halvlek. Pålänge var bättre. Skyttekungen Jonathan Vikström var nära, men gästerna kom aldrig närmare än en ribbträff.

– Vi var nära att bli straffade i första halvlek, medger Simon Spolander.

I andra halvlek fick Luleå SK bättre ordning på lagspelet. Det blev en nervig match med hög intensitet och över 500 personer på åskådarplats.

Det var seriens i särklass två bästa lag som möttes.

– Vi borde ha avgjort i första halvlek. Vi ägde matchen fram till LSK:s mål. Därefter blev vi stressade och resten var skit, säger tränaren Kurt-Lennart Sundqvist.

Men Pålänge har inte gett upp hoppet. Man hoppas på hjälp från – Luleå.

– Luleå SK har två derbymatcher kvar, säger Sundqvist

Två kommunderbyn avslutar serien. Först ett pånyttfött Lira och därefter Ersnäs, som förmodligen säkrade kontraktet genom 2–2 mot Övertorneå. Daniel Sundström kvitterade i slutminuterna på straff.

Ett är säkert: Luleå SK kan inte slappna av.

Det lag som vinner norrfyran får med säkerhet möta Storfors i kvalet till trean. Storfors leder södra fyran med fem poängs marginal till Infjärden när två omgångar återstår.