Målen som kan vara vändpunkten för Lira

Mardrömmen såg ut att fortsätta. Men två snabba mål i slutet räddade 3–3 för Lira mot Ersnäs.Kanske var det vändpunkten får Porsölaget.

LIRA FÖRSÖKER GREPPA det sista halmstrået för att rädda kontraktet.  Här tar Mustafa Sharif livtag på Ersnäskaptenen André Lindfors.

LIRA FÖRSÖKER GREPPA det sista halmstrået för att rädda kontraktet. Här tar Mustafa Sharif livtag på Ersnäskaptenen André Lindfors.

NORRBOTTEN/FOTBOLL2016-08-23 07:55

Efter 80 minuter fanns det absolut inget som talade för en Lirapoäng på Pålbacka. Ersnäs ledde med 3–1 och såg ut att ha matchen under kontroll. Lira, som bara vunnit en match på 12 försök, försökte men skapade inte någon het chans. Det var ett lag i motvind som inte fick en millimeter gratis.

Men plötslig hände något. Marcus Larsson gjorde 3-2 i minut 80. Och bara två minuter senare kvitterade Jesper Olsson.

Ersnäs säkra seger förvandlades till delad pott.

Det var en poäng som kan ge Lira hopp i bottenstriden. Lira behöver visserligen mer, behöver vinna för att ta sig ur ett läge som talar för nedflyttning. Lira BK som legat i toppen av norra fyran så länge vi minns har haft en blytung säsong och en ny förlust hade förmodligen betytt godnatt.

Ersnäs är i en annan sits. Trots förlusterna av Erik Torstensson och Leo Österberg, som både lämnat för Heden, finns det ett go i laget som bör räcka till nytt kontrakt. Daniel Sundström personifierade viljan med sina två mål. Det första var en straff, en solklar straff sedan Nils Bergmark fällts. Det andra var ett rent viljemål då han forscerade in bollen med kraft.

Liras framtid är mer osäker. Anton Falk rörde om i början tack vare sin snabbhet. Men han var tvingad att lämna matchen redan efter en halvtimme på grund av en sträckning. Mustafa Mohammed Sharif hade sina ljusa stunder på mitten.

* * Peter Lundström från Luleå dömde bra. En av dessa nya unga domare som verkar stå pall även mot glåpord från en och annan enögd åskådare.

* * Skogså fick den fem matcher långa segersviten bruten. Bodens BK:andralag vann kommunderbyt med 3-1 inför storpublik på Åvallen.

* * Men Harads härliga höst fortsätter: 4-0 mot Munksund/S.