Galen räddning säkrade poängen

Andreas Hertzbergs galna räddning säkrade en poäng för Skogså mot Piteås andralag. ”En grymt skön räddning”, säger Hertzberg efter 1–1.

Hjälten. Andreas Hertzberg svarade för vårens räddning på Boden Arena.

NORRBOTTEN/FOTBOLL2016-05-17 10:00

Skogsåmålvakten hade onekligen vaknat på rätt sida inför den tidiga (start 10.00) matchen på Boden Arena.

Piteå låg på hårt för ett segermål och skapade den stora möjligheten i andra halvlek.

Hertzberg rusade ut på en boll till vänster längs kortlinjen, men fick inte tag i den. Piteå hade ett jätteläge eftersom Skogsåmålet var tillspillogivet.

Men Hertzberg lyckades vända och hinna tillbaka. När skottet kom slängde han sig i hela sin längd och lyckades rädda.

Matchens prestation, helt klart.

– Jag kom snett vid utrusningen. Skönt att jag hann tillbaka, säger han.

Den första halvleken var jämn, men när Skogsås Abdirahman Said fick rött kort direkt i slutet av första halvlek tog Piteå över. Andra halvlek var långa stunder en press mot Skogsås målvakt.

1–1 rättvist?

Nej, med tanke på Piteås spelövertag efter paus.

Ja, med tanke på Skogsåspelarnas hårda arbete.

Skogså har fått en klart godkänd start i södra fyran med fyra poäng på två matcher. Emil Eriksson var på hugget i första halvlek, men missade tre jättelägen.

Skogså har några speedkulor som är lätta i närkamperna, men som skapar lägen framåt. Mahdi Mohammadi gjorde två mål i premiären mot Öjebyn (3–2). Nu fick han inrikta sig med en mer defensiv uppgift i andra halvlek, men gjorde hemjobbet bra.

Försvaret övertygade. Backen David Rolén gjorde målet och Mikael Sundberg har skolats om till en nyttig försvarsspelare.

Peter Gitselov spelade en halvlek och hann med två målpass när BBK:s andralag krossade Lillpite med 7–1. Värst var Kevin Roberts med ett hat-trick.

Veckans värsting

Jag fick se en målfest på Liko Arena då Alvik besegrade Harads med 4–3. Harads hade missat två jättelägen då Victor Pettersson gav Alvik ledningen. Med ryggen mot målet lyrade han in 1–0. Harads vände på steken med två mål men Alvik gjorde samma sak. 3–2 placerade evig unge Robert Nyström vid bortre stolpen. Harads kvitterade genom lagets bäste spelare Marcus Eriksson. Men John Fabricius sprang sig fri och slog in segermålet. Alvik med nio spelare från äldre pojklaget vinner inte serien, men har ett material att bygga vidare på.