Elitserien blir nästa utmaning för Annica

Annica Sundqvist har funderat fram och tillbaka, men nu har hon bestämt sig. Nästa säsong spelar hon elitseriehandboll med Kärra HF i Göteborg.- Det känns oerhört skönt att jag äntligen tagit ett beslut. Jag har grubblat mycket, säger hon.

Annica Sundqvist är hemma igen efter en säsong i norsk handboll. Nu flyttar hon till Göteborg och spel med Kärra i elitserien.

Annica Sundqvist är hemma igen efter en säsong i norsk handboll. Nu flyttar hon till Göteborg och spel med Kärra i elitserien.

Foto: leif hammarström

NORRA BREDÅKER2009-05-13 06:00
Men det var nära att Annica, som fyller 21 i sommar, blivit drömvärvningen för Boden Handboll IF, den nya klubben.
- Förra veckan hade jag bestämt för att stanna i Boden. Men det kändes inte riktigt rätt. Jag fick panik och hade svårt att sova.
- Jag har alltid drömt om att få spela i elitserien och nu fanns den möjligheten. Jag vill inte sitta i Bredåker när jag är 30 och ångra att jag inte tog chansen.
På söndagskvällen hade Annica tagit ett nytt beslut och kommit överens med Kärra, nykomling i elitserien, om ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.
För en tid sedan tränade hon med laget och fick en positiv uppfattning om klubben.
- Det verkar vara goa tjejer i laget och bra tränare. Det känns som att jag fått förtroende och det är viktigt.
Annica känner Göteborg sedan tidigare. För några år sedan gick hon på handbollsgymnasiet.
Tung tid i Norge
NSD träffar Annica hemma i Norra Bredåker. Sedan ett par veckor är hon tillbaka efter en säsong i Norge. Tillsammans med Carin Bergdahl, lagkompis från Bodens BK, flyttade hon förra sommaren till Gjövik Vardal.
Carin fick chansen, lyckades och har skrivit ett nytt kontrakt. Annica fick sparsamt med speltid och säsongen blev en stor besvikelse.
- Jag har aldrig haft så mycket motgångar i hela mitt liv. Det var en tuff tid.
Annica var en av de stora spelarna i BBK och van att spela i stort sett nonstop. I Gjövik Vardal fick hon ibland spela 20-30 minuter i en match, men lika ofta sitta på bänken flera matcher i rad.
- Jag var inte beredd på den tuffa konkurrensen. Men jag försökte ändå hålla modet uppe och jag är stolt över att jag knöt knävarna och fullföljde säsongen.
Blev nästan rik på kuppen
Annica säger att hon aldrig tränat hårdare. Det var träning varje dag och spelarna var endast lediga två-tre dagar i månaden. Mot den bakgrunden kändes det än jobbigare att få begränsad speltid.
- Det var också jobbigt vara hemifrån. Men jag ångrar inte att tog chansen. Jag har lärt mig oerhört mycket och utvecklats både mentalt och som spelare.

Vid sidan om handbollen jobbade Annica på ett dagis och det trivdes hon med.
- Det var jättebra. Jag älskade ungarna. Förhoppningsvis får jag jobba med barn även i Göteborg.
Tjänade du bra i Norge?
- Jo, det gjorde jag och jag har aldrig haft så mycket pengar. Jag har kunnat lägga undan en hel del. Det var en fördel med tiden därborta.
Vad säger du om kraschlandningen för BBK:s damlag?
- Det finns inga ord. Men nu verkar det arta sig. Man har fått en ny styrelse och det kommer säkert att gå bra i division II.
Hur blir det med golfspelandet?
- Jag kommer att spela lite i sommar. Men det blir ingen satsning.
1 augusti flyttar Annica till Göteborg - redo för nästa steg i karriären.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om