Nilsson tillbaka efter skada – trea

Johanna Nilsson, Morjärvs SK, visar upp en vårform. I Europas enda halvmara för endast kvinnor slutade hon på tredje plats.

24 april 2017 09:15

Womens health halvmaraton avgjordes i Stockholm under den gångna helgen och lockade 3 000 startande. För Johanna Nilsson var loppet ett riktigt test då hon inte kunnat löpträna under våren.

– Det var väldigt roligt att se att jag inte tappat min löpform trots att de senaste åtta veckorna bestått av att underhålla konditionen med cykel, skidåkning och Crostrainer. Jag kände mig stark hela vägen även om vinden tog ner tiden, säger Nilsson efter sin tredje plats.

Nilssons tid i det tuffa vädret som rådde under loppet blev 1.25.44.

Uppladdningen inför loppet har inte varit ultimat för Nilsson, men hon fick ändå ett bra kvitto på var hon står formmässigt.

– Jag har varit skadad sedan i vintras och bestämde mig sent för att åka och springa denna halvmara mest för att se lite grann vart jag befinner mig. Min tid var en tid som säger mycket och betyder mycket för mig. Det är mentalt tufft att bli skadas men man stärks av att komma tillbaka och se att det var värt allt slit.

Nu väntar Porsörundan som Nilsson ser som träning inför hennes stora mål, Stockholm Maraton, denna sommar.

– Jag satsar på en placering bland de 6 bästa på SM som avgörs under Stockholm Maraton.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!