Nattens NHL: Poänglöst för tidigare Luleåspelarna

Speltiden minskade för Bostonforwarden när laget vann i förlängning.

11 februari 2019 08:31

Slovaken Peter Cehlarik har fått chansen i de tio senaste matcherna för Boston Bruins.

Han flyttades upp från AHL den 16 januari och har därefter fått stort förtroende.

De första två matcherna stod han för två mål och ett assist, men därefter har det bara blivit ytterligare ett mål på åtta senaste matcherna.

När laget besegrade Colorado med 2–1 efter förlängning kom den förre Luleåforwarden upp i 9 minuter och 14 sekunders speltid. Det var första gången den här säsongen som han hade under 11 minuters speltid. På den tiden hann han skjuta ett skott på mål och leverera en tackling.

Seger blev det också för bodensaren Oskar Sundqvist som varit het på slutet och gjort 5 poäng på 7 senaste matcherna. Mot Nashville gick han dock poänglös från isen, men det blev seger med 5–4 efter förlängning för hans St Louis Blues efter att Vladimir Tarasenko stått för ett hattrick. Sundqvist spelade 13 minuter, hade två skott på mål, stod för en tackling och dödade mycket tid i boxplay.

Förlust blev det däremot för Lucas Wallmark och hans Carolina Hurricanes. Centern fick 13 minuters speltid i 2–3-förlusten mot New Jersey Devils. Han sköt ett skott på mål och spelade cirka två minuter i powerplay.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson