Besvikelse efter debuten

Så var den historiska premiären i KHL avklarad.Och för Linus Omark och Johan Harju blev det en debut med blandade känslor.- Skönt att premiären är över. Bara synd att det inte fungerade för oss idag, säger Linus Omark till NSD efter förlusten mot lokalkonkurrenten CSKA.

Johan Harju försöker gå förbi en CSKA-back.

Johan Harju försöker gå förbi en CSKA-back.

Foto: Joel Marklund

MOSKVA2009-09-12 06:00
När NSD når Johan Harju och Linus Omark har det gått en dryg timme sedan slutsignalen gick i Luzhniki-hallen i Moskva.
Och duon från Övertorneå kan blicka tillbaka mot en premiär som inte riktigt gick som väntat - varken för dem själva eller deras lag Dynamo Moskva.
- Det gick inte alls som vi hade hoppats på. Det var riktigt surt att vi förlorade, säger Linus Omark, som på frågan vad han tyckte om sin egen insats svarar:
- Jag var helt bedrövlig idag.
Derbymöte
Premiären mot antagonisten CSKA Moskva slutade men en snöplig 2-3-förlust efter förlängning.
Och "Övertorneå Connection" hamnade inte poängprotokollet.
Däremot satt Linus Omark utvisad när CSKA gjorde 0-1 i början av den första perioden.
Omark och Harju bildade kedja med Mattias Weinhandl, men trots deras senaste succé i landslaget fick trion sporadiskt med speltid i de två första perioderna.
- Vi fick mindre speltid än vad vi kanske är vana vid. Samtidigt kör vi med fyra kedjor och då blir det så, säger Omark.
Istället var det till största del förstakedjan med Oleg Saprykin, Jiri Hudler och Vadim Epanchintsev som fick mest istid i powerplay och spel fem mot fem.
Innan första perioden var över hade Omark och Harjus sambo, finländske Leo Komarov, kvitterat till 1-1 på ett mäktigt slagskott.
-Riktigt kul för honom. Hoppas att han fortsätter med det, säger Omark.
Efter två spelade perioder ledde Dynamo Moskva med 2-1 och i början av den tredje perioden fick Omark ett gyllene läge att öka på till 3-1 när han kom fri med målvakten.
- En riktigt bra chans att avgöra som jag borde gjort mål på. Men det ville sig inte alls, säger Omark, vars kedja fick allt mer istid i slutet av matchen.
Många matcher kvar
Harju, Omark och Weinhandl slet, tacklade och försökte det mesta för att öka på ledningen.
Men istället för en utökad ledning reducerade CSKA till 2-2 med bara 50 sekunder kvar av matchen.
Och i förlängningen avgjorde gästerna.
- Riktigt surt. VI borde ha vunnit det här. Men det är tur det är 55 matcher kvar. Jag längtar redan till nästa match, säger Omark.
Om du jämför elitserien med KHL, är det stor skillnad?
- Det är ganska svårt att jämföra så här direkt efter och efter bara en spelad match. Men det känns inte alls som en övermänsklig liga. Och jag det jag märkte i dag känns det som att det kan bli ganska mycket målchanser i matcherna, säger Omark, som också erkänner att han är ganska lättad över att premiären är överstökad.
- I går kväll var jag riktigt nervös. Men under dagen har jag bara gått på förläggningen och stampat och väntat på att det ska börja. Och nu är det igång. Det är skönt. Och det är ny match på måndag igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om