Mattsson utslagen ur brottnings-VM

Brottaren Sofia Mattssons VM tog slut redan i första rundan. Det svenska medaljhoppet förlorade mot indiskan Vinesh Phogat. Det följdes av ett dystert besked: Fredrika Petersson tvingaswa bryta med en fotskada.

17 september 2019 14:49

Den svenska OS-bronsmedaljören Sofia Mattsson, som tävlar i 53-kilosklassen, fick en tuff lottning och ställdes mot Vinesh Phogat. Mattsson förlorade mot indiskan i en tävling i Polen så sent som förra månaden.

Själva matchen blev tuff för Mattsson och hon hamnade i underläge bara några sekunder in i första ronden. Efter det försökte 29-åringen desperat att komma tillbaka in i matchen – utan nytta. Vinesh Phogat vann till slut med hela 13–0.

Eftersom Vinesh Phogat åkte ut mot japanskan Mayu Mukaida, regerande världsmästare i 55-kilosklassen, i andra rundan finns det ingen chans till återkval och Sofia Mattsson är definitivt utslagen.

Sofia Mattsson var inför mästerskapet tydlig med sitt mål: en medaljmatch, som hade säkrat en OS-biljett till Tokyo 2020. Nu får hon i stället sikta på att ta sig igenom det europeiska kvalet.

I 50-kilosklassen gick Fredrika Petersson vidare från första rundan då hon vände ett 0–9-underläge mot bulgariskan Miglena Selisjka till vinst på fall. Men i andra rundan tvingades hon bryta matchen mot Jekaterina Polesjtjuk, efter att ha skadat foten. Petersson fördes till sjukhus och även hennes VM är över. (TT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!