Mästarna intensifierar sökandet: "Behöver få in en stor spelare"

Luleå Basket kommer under de närmaste dagarna att intensifiera sökandet efter en ersättare till knäskadade Allis Nyström. "Det hade varit skönt att ha en ersättare på plats tills vi möter Alvik i början av januari", säger tränaren David Visscher.

17 december 2018 22:44

Luleå Basket har fortsatt att vinna matcher även utan Allis Nyström.

– Vi har ett bra lag, och känner ingen panik. Vi kommer inte ta vem som helst. Utan vi kommer vänta tills vi hittar rätt spelare, säger David Visscher.

Men i januari möter Luleå Basket – som har vunnit samtliga matcher så här långt – Alvik Basket och A3 Basket – som även de är obesegrade.

Tills dess hoppas David Visscher att det ska vara klart.

– Vi behöver få in en stor spelare till, säger Luleå-tränaren – som medger att han blev orolig när han några timmar innan måndagens match mot Telge Basket fick veta att lagkaptenen Anna Barthold inte heller skulle kunna spela.

– Men vi har inte börjat prata kontrakt med någon spelare.

Marknaden är begränsad när det gäller EU-spelare.

– Det är inte som på sommaren, när agenterna bombar ut listor med lediga spelare. Jag har däremot fått en hel del mejl om spelare som kan komma loss de närmaste veckorna. Och det gäller att vara på hugget när det börjar röra på sig, säger David Visscher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund