Mästarna i kontakt med stjärnan: "Absolut intressant"

Luleå Basket har påbörjat sökandet efter en ersättare till långtidsskadade Allis Nyström. En av spelarna man har hört sig för angående är landslagsforwarden Binta Drammeh. "Det är en bra spelare, som absolut är intressant för oss", säger klubbdirektören Christer Sehlin.

8 november 2018 15:10

Han är tydlig med att Allis Nyström kommer ersättas.

– Det kommer vi behöva, men det kommer nog bli svårt att hitta någon med samma egenskaper som henne. Och vi kommer inte att göra något förhastat. Utan vi kommer att avvakta lite, säger Christer Sehlin.

Sedan tillägger han:

– Vi har inte match förrän den 30 november, och vi kommer inte att ha någon på plats tills dess.

Hur ser det ut på spelarmarknaden just nu?

– Vi håller på att undersöka vad det finns för alternativ, och för en dialog med några olika agenter. Och det verkar finns en hel del lediga icke EU-spelare. Men vi har redan fyllt vår kvot, och måste försöka hitta en svensk eller EU-spelare. Fast det brukar alltid vara en del spelare som släpps efter Europe cup-gruppspelet. Och det finns tid, gränsen för hur länge vi får värva flyttades ju fram en månad till den här säsongen.

Han tillägger sedan:

– Samtidigt kan vi inte vänta ända till den 28 februari, den vi väljer måste ju få en chans att komma in i laget innan slutspelet.

Man är förstås medvetna om att Binta Drammeh är kontraktslös.

– Det är en bra spelare, som absolut är intressant för oss. Och vi har varit i kontakt med hennes agent. Men efter efter vad jag har förstått vill hon helst fortsätta utomlands, säger Christer Sehlin.

Vi har sökt Binta Drammeh för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund