Östlind i långt möte - med Mariehamn

Nu är Robin Östlind på plats på Åland.Och Mariehamn ser potentialen i honom.Men det är mycket som måste klaffa för att en värvning ska bli av.- Jag förstår nu att han inte är helt fri att gå, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Talangen som försvann. Robin Östlind har provtränat med IFK Mariehamn på Åland - och vill spela där under hösten.

Talangen som försvann. Robin Östlind har provtränat med IFK Mariehamn på Åland - och vill spela där under hösten.

Foto: K-G Zahedi Fougstedt

Mariehamn2012-07-20 06:00

Turerna har varit många kring IFK Luleå-stjärnan Robin Östlinds framtid och över en månad har nu gått sen han lämnade Norrbotten för hemstaden Allingsås.

Men för lite mer än en vecka sen kom det rapporter om att 22-åringen ska provträna med åländska IFK Mariehamn - utan att någon hade informerat IFK Luleå.

"Är ju otränad"
Nu är i alla fall Robin Östlind på plats på Åland för att försöka spela till sig ett kontrakt.

Och han har IFK Luleås tillåtelse.

- Vi har gett Mariehamn tillstånd att han får åka dit, säger sportchefen Hans Boman.

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson har studerat honom under träningarna.

- Alltså, han är ju otränad. Fast vi har ju följt honom tidigare och vi ser ju potential i killen. Så vi kanske kan ge honom en chans, men det är inget som är bestämt än. säger Peter Mattsson.

Ni är intresserade?

- Vi har sagt att vi måste undersöka om det är realistiskt. Vi kommer lägga bollen till nästa vecka och så ska vi undersöka alla praktiska saker och se hur det ser ut med alla avtal och så.

Verkar han må bra?

- Jo, helt okej. Jag har suttit ner och haft ett långt möte med honom. Men som sagt, inget är bestämt men det ser ändå positivt ut. Sen har det väl blivit ett missförstånd, vi har trott att han varit fri att gå men i och med att jag nu förstår att avtalen är skrivna så att han inte är helt fri att gå måste det först bli en diskussion mellan Robin och Luleå om vi ska gå vidare.

Men han är sugen på att spela hos er?

- Ja, det är han. Han kände på en gång att vi har en jättebra laganda och mycket hög kvalité. Han är överraskad över hur bra våra spelare har sett ut på träningarna.

IFK Luleås sportchef Hans Boman är på semester men berättar att klubben ska diskutera igenom ärendet när man börjar träna igen 25 juli.

- Vi har inte sammanställt någonting om det utan nu låter vi den här veckan gå och så ska vi summera upp oss och se hur läget är, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om