Kyles säsong i fara

Piteå IF åkte på storstryk mot favorittippade LDB FC Malmö.Men det var inte det värsta.Mittfältaren Kaylyn Kyle befaras ha fått en allvarlig knäskada.- Det såg inte alls bra ut. Det såg ut som det var en skada på ett korsband eller ledband, bekräftade PIF-tränaren Peter Grundström.

Piteås kanadensiska stjärna Kaylyn Kyle skadade vänsterknäet i förlustmatchen mot Malmö. Hon ska undersökas i dag och om det vill sig riktigt illa handlar det om en korsbandsskada.

Malmö2009-04-20 06:00
Det var i slutminuterna av matchen som den kanadensiska landslagsspelaren fastnade i gräset och vred till vänsterknäet.
Hon vred sig i plågor, fick genast bandage och bars iväg på bår.
- Vi får vänta och se, sa Grundström.
Han var besviken efter matchen.
Inte bara för att laget förlorade mot Malmö med 7-0 utan sättet man förlorade på.
- Vi vek ner oss över hela banan. Visst de fick en drömstart med ett mål direkt och det är så klart tungt.
Propagandafotboll
Det var LDB:s landslagsmittfältare Therese Sjögran som slog in 1-0 redan efter två minuter och sedan spelade hemmalaget rena propagandafotbollen hela första halvleken.
- Det var ett onödigt mål tycker jag. Självklart var det tungt när det kom redan efter två minuter, konstaterade Linnea Gjersvold med en suck.
- Vi hade bestämt att vi skulle ge hundra procent och inte backa hem, men det gjorde vi inte idag.
Det blev en lektion i hur allsvensk toppfotboll ser ut.
3-0 i paus
Högt tempo, kreativt passningsspel och ett Malmö som var först på bollen hela tiden medan PIF-spelarna fick koncentrera sig på att jaga boll. Och när de väl fick bollen så blev de stressade och slog bort den direkt och kunde inte vila i passningsspelet.
- Vi hade lite mer defensivt upplägg på mittfältet än vad vi har haft tidigare matcherna. Det var ingen hit. Vi kom för djupt ner och för långt ifrån. Vi fick för långt lag helt enkelt, analyserade Peter Grundström.
LDB ledde med 3-0 i paus efter att Renata Da Costa nickat in 2-0 på en hörna och Manon Melis forcerat in 3-0.
PIF hade svårt att få tag på bollarna på mittfältet, men Kaylyn Kyle var bäst i bortalaget och hade en fin sekvens med Emma Johansson på mittfältet. Johansson hade också ett bra skott på mål strax innan paus, men skottet gick strax utanför stolpen.
I andra halvlek rasslade det bara till och Manon Melis satte två bollar till bakom en chanslös Stephanie Labbé i målet och tjeckiska landslagsspelaren Pavlina Scasna på mittfältet gjorde också två mål.
Kyle undersöks i dag
Statistiken 13-2 i avslut på mål och 5-1 i hörnor talar sitt tydliga språk.
Frågan är om inte PIF skulle haft med sig ett mål hem i bagaget när LDB-målvakten Tine Cederkvist tappade bollen över mållinjen efter en frispark, men linjemannen befann sig för högt upp i banan och missade situationen.
- Vi hade tydligen en boll som var helt inne och det hade varit bra för självförtroendet att få göra ett mål på Malmö. Det hade inte ändrat matchbilden men det hade varit skönt, avslutade Peter Grundström.
n n Kaylyn Kyles vänsterknä undersöks under förmiddagen och om det är en korsbandsskada, som befarat, blir hon borta länge. Även Lina Johansson har problem med ett knä och ska också undersökas i dag.
Stephanie Labbé gjorde ingen bra match i Malmö.