I19-skyttarna prickade in formen perfekt: Vi har övat väldigt bra

I19-skyttarna brukar gå bra vid Lilla VM.Men det sittande skyttet var ändå en höjdpunkt för Bodenklubben.- Vi har övat väldigt bra, förklarar Matilda Modig sedan hon och klubbkompisarna från Boden lagt beslag på samtliga finalstolar.

Av de åtta I19-finalisterna sköt Matilda Modig allra bäst

Av de åtta I19-finalisterna sköt Matilda Modig allra bäst

Foto: Martin Thelenius / Expressum

MALMBERGET2013-03-08 06:00

Åtta skyttar tog sig till sittfinalen och samtliga var alltså från I19. Niondeplacerade Hampus Angeria likaså, precis som Petter Asplund och Noah Wärnberg på 597 poäng inför finalen men innerringar avgjorde ordningen.

Två skyttar gjorde dock rent hus redan innan det började brännas. Utöver Matilda Modig sköt också Edvard Ström fullt, 200+400, innan finalen och mellan dem stod en ynka innerring.

Jämnt värre, med andra ord, men väl i final drog Modig till med 105,6 mot Ströms 104,5.

Leo Asplund och Veronica Ström var allra vassast med 106,1 respektive 106,4 men hade båda tappat poäng i kvalskyttet och därmed var ordningen klar - Matilda i topp, Asplund på andra och Edvard Ström på tredje plats.

- I dag kändes det verkligen som att allt var på min sida. Och det har funkat lika bra hela vägen, säger Matilda Modig som tävlat i "Lilla" sedan hon var nio men inte tagit sig till final tidigare år.

- Jag har blivit bättre på att koncentrera mig. Och kanske på att skjuta lite saktare också, säger den numer rutinerade tolvåringen.

Efter segern passar det förstås bra att leta nya utmaningar. Matilda avslutar med ett skratt:

- Har testat stående en gång och det gick ganska dåligt. Men nästa år tänkte jag börja på allvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!