Lundeström nära att avgöra i debuten

Isac Lundeström nära att bli matchhjälte i NHL-debuten.

9 oktober 2018 07:55

Efter att ha inlett de två första matcherna på läktaren så var det i nattens möte mot Detroit äntligen dags för Isac Lundeström att få göra sin NHL-debut. Lundeström spelade i Anaheims tredjekedja tillsammans med Andrew Cogliano och Kiefer Sherwood när laget mötte Detroit Red Wings. Lundeströms Anaheim Ducks hade gått obesegrade fram till dagens möte och lyckades även idag knipa en seger, men först efter straffläggning.

Anaheim och just Isac Lundeström var dock nära att avgöra matchen redan i förlängningen då 18-åringen bröt sig in framför motståndarkassen, men Detroitmålvakten Jimmy Howard räddade skottet.

Isac Lundeström gick poänglös i debuten, men samlade på sig ett plus i plus/minus statistiken då han befann sig på isen när Hampus Lindholm gjorde sitt första mål för säsongen. Totalt spelade Lundeström drygt 14 minuter i matchen, varav en dryg minut var i spel med en man mindre. Lundeström fick också spela en del 3 mot 3 i förlängningen och skapade sig faktiskt en möjlighet till att avgöra med bara två minuter kvar, men stoppades av Jimmy Howard i Detroit målet. Lundeström registrerades för ett skott på mål och vann hälften av sina tekningar i matchen.

Lundeströms debut i siffror

Anaheim Ducks – Detroit Red Wings: 3–2

Isac Lundeström

Mål: 0

Assist: 0

Plus/minus: +1

Istid: 14:23

Tid i powerplay: 00:00

Tid i boxplay: 01:10

Skott på mål: 1

Tekningsprocent: 50%

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman