Flygteknikern laddar om för nya mål i helgen

David Lindström segrade vid första tävlingen under Luleå PK:s dubbelhelg. Hemmaskytten Urban Sundqvist tog silvermedalj i Precisionstrippeln.

David Lindström, som bor i Boden men nationellt tävlar för Bollnäs, vann Precisionstrippeln i Luleå.

David Lindström, som bor i Boden men nationellt tävlar för Bollnäs, vann Precisionstrippeln i Luleå.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ/SKYTTE2016-06-04 15:40

Förväntningarna på F21-skytten och purfärske stormästaren David Lindström var skyhöga inför öppningstävlingen på Knöppelåsen.

Efter seger med två poäng lovar han att ge konkurrenterna en fortsatt god match under helgen.

Lindström är ett färskt namn i länsskyttet. Förklaringen står att läsa i startlistorna, där han ställer upp för Bollnäs PSK.

– Ja, jag kommer därifrån men är flygtekniker och jobbar på F21 sedan 2013. Men jag bor i Boden och tävlar för dem också, fast nationellt blir det för Bollnäs.

Därav föregående helgs stormästartitel i ÖSM, alltså östra regionens SM, efter en handfull medaljer – däribland silver. Och 27-åringen har uppenbarligen lyckats konservera formen: när Luleå PK:s dubbelhelg på nybyggda hemmabanan inleddes med Precisionstrippeln var det Lindström som tog hem spelet med synnerligen jämn skjutning över de sju serierna. Enda skottet som föll utanför ramen var en åtta.

– Tänkte nog lite längre på det skottet, och fick lite tårar i ögonen av vinden, säger skytten som ändå var nöjd med sin rad.

– Bra men inte perfekt, ja. Mindre än 330 är ett minus för mig, säger han innan resultatet 334 meddelats.

Närmaste konkurrenterna Urban Sundqvist, Luleå PK och Stefan Eriksson, SJPK (Luleå) gick in hack i häl på 332 respektive 331 poäng. Sundqvist var dock inte lika nöjd efter ett försmädligt övertramp i det vita fältet.

– En sexa i andra serien. Jag vet inte vad som hände men ryckte till precis i skjutögonblicket och kände hur skottet försvann ut, säger skytten som dessutom var ensam skytt om en 50-serie i hela tävlingen.

Efter "trippeln" fortsatte lördagen med militär snabbmatch innan söndagens kretsfältskjutning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om