Racketstjärnan skrev historia i padeltävling

Midnight Sun Open hölls för första gången någonsin.Då skrev Luleås racketstjärna Anna-Klara Ahlmer succé när hon vann damklassen – och kom till final i herrarna B-klass.

Historia. Anna-Klara Ahlmer blev den första segraren i Midnight Sun Open damklass någonsin.

Historia. Anna-Klara Ahlmer blev den första segraren i Midnight Sun Open damklass någonsin.

Foto:

Luleå/Padel2016-07-03 20:43

Under helgen hölls den första upplagan av padelturneringen Midnight Sun Open i Luleå. Ett evenemang som troligtvis är helt ensamt i världen om att kunna erbjuda padel, mitt i natten och under midnattssolen.

Därav namnet.

Planen är att det här på sikt ska locka spelare från världens alla hörn – och 2016 blev en bra början. Exempelvis så blev Gabo Loredo, från Mexiko, vinnare i herrarnas A-klass tillsammans med lagkamraten Andreas Johansson. Det efter att ha besegrat Sverige-ettan Anton Andersson och hans partner Andreas Ehrnvall i finalen.

Men det var inte bara firma Loredo/Johansson som fick fira under helgen. Nej, även Luleås egna racketlonstjärna Anna-Klara Ahlmer deltog i turneringen och visade klass flera gånger om.

Först skrev hon historia genom att vinna damfinalen busenkelt tillsammans med Lisa Ekersund. Och sedan tog hon sig till herrarnas B-final där hon och Andreas Jatko föll med setsiffrorna 6-7 och 3-6.

– Det har varit en bra helg. Tyvärr var det inte så många som deltog i damklassen men det har varit väldigt roligt. I B-klassen blev det en riktigt bra final måste jag säga, säger Anna-Klar Ahlmer.

Hon fortsätter:

– Midnight Sun Open har varit jättebra. Tyvärr har det regnat lite under helgen men idén är väldigt bra. Speicellt så är det häftigt för spelarna söderifrån att få uppleva det här. För oss är det ju vardag.

25-åringen har inte spelat särskilt mycket padel på sistone. Den senaste tiden har det mesta handlat om racketlon (bortennis, badminton, squash och tennis) där hon nyligen tog SM-guld.

Sommaren däremot – den lär handla en del om just padel.

– Jag har satsat mycket mot SM. Nu under sommaren ska jag försöka spela mer. Men jag har lag-VM i racketlon om tre veckor i Danmark. Sen ska jag till Riga i tre veckor: Men efter det (skratt), säger Ahlmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om