Han kom, sågs och segrade

Långdistansen vid Bergnäset AIKs vårtävling blev en demonstration i rutin. Något som taggade hemvändaren Joar Svartholm inför söndagens medeldistans.

Vinnare. Joar Svartholm kom hem, sågs – och segrade vid hemmatävlingens medeldistans.

Vinnare. Joar Svartholm kom hem, sågs – och segrade vid hemmatävlingens medeldistans.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ/ORIENTERING2015-06-07 14:23

– Kände ju att jag måste sätta dem på plats efter att Clas (Turesson) vann igår, säger den skrattande hemmalöparen efter H21-segern med dryga minutern före klubbkamraten Gunnar Holmgren.

Svartholm studerar i Umeå och deltog därför vare sig vid OK Renens tävling föregående helg eller vid fredagens långdistans. Men formen är det inget fel på.

– Jag har ju kört några tävlingar söderut, bland annat tiomila där det gick jättebra. Formen är fin, intygar han.

Loppet blev en ganska klar historia där Svartholm bara hade någon enstaka miss. Värre var det då för fredagssegraren Clas Turesson.

– Då gjorde jag ett jättebra lopp, orkade kämpa genom hela banan och gjorde i stort sett inga missar. Idag var jag jättepigg i löpningen och tänkte att jag skulle ösa på men det är ju klassiskt – då bommar man i stället…

I D21 segrade Andrea Wickbom före Evelina i både lång- och medeldistanserna. Men på fredagen skiljde inte mer än 35 sekunder efter sjukilometersbanan.

– Den var svår – och det var lättsprunget, så man springer fortare än man klarar av. Jag tror segern berodde på att jag bommade minst, säger hon, ler och fortsätter:

– Men idag (medeldistansen) gick det väldigt bra – snett på en kontroll men annars bra.

Sofia Westin, liksom Andrea och Evelina tävlande för Vittjärvs IK, vann båda distanserna vid OK Renens tävling föregående helg men tog nu uppseendeväckande lång tid på sig över D18-långdistansen. Förklaringen var enkel:

– Har varit sjuk i veckan så jag gick banan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om