Talangen om sin tunga period

Då: Ledning i SHL:s poängliga och frälsare i ett självgående Luleå. Nu: Måltorka och ramträffar i ett sargat Luleå. Daniel Zaar har det inte lätt för tillfället.

Daniel Zaar är inne i en tung period.

Daniel Zaar är inne i en tung period.

Foto: Petra Isaksson

Luleå/ishockey2014-10-24 22:52

Albin Carlson hade precis gjort 2-0 till Modo i början av den andra perioden när Daniel Zaar fick ett gyllene läge att ta Luleå in i matchen – men han prickade stolpen. Och sekunderna därpå träffade han ribban.

Detta skedde i ett och samma byte och symboliserar det läge som Luleå befinner sig i för tillfället.

Det är mycket stolpe ut.

– Det är klart att det är tungt. Jag har varit i denna situationen förut och ska inte tänka alltför mycket på det. Så länge jag skapar lägena så kommer pucken trilla in förr eller senare, säger Zaar.

Den 20-årige forwarden, som anlände från Rögle i somras, fick en lysande start i Luleå-tröjan och ledde hela SHL:s poängliga i inledningen av säsongen.

Nu har Zaar – som visserligen gjorde en assist i kvällens 2-3-förlust mot Modo – inte gjort mål sedan bortakrossen mot Leksand (8-0) den 25 oktober.

Det har alltså gått en hel månad.

– Jag vet inte vad det beror på faktiskt. Det är så hockey är, ibland studsar det in och ibland ut, säger Zaar och tillägger:

– Men kanske att bli lite mer desperat och få in något skitmål. Det behöver inte vara så snyggt alltid.

Inte nog med den personliga formsvackan – Luleå har fyra raka förluster. En trend som kan ha börjat sätta sig i Luleå-spelarnas huvud.

– Det ska ju inte göra det, men det är klart att det sätter sig lite. Men det är skönt att det är så tätt med matcher, nu spelar vi redan i morgon (mot Djurgården). Det är en fördel. Det är bara att glömma detta direkt och ta nya tag, säger Zaar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!