...och här är mannen som ska stoppa superduon

Luleå Hockeys uppdrag: Stoppa NHL-stjärnorna.Robin Jacobssons målsättning: Att ge dem några "bröstvärmare".- Får man läge att trycka till ordentligt så är det klart att man tar det läget, säger han.

Fysiklektion. 100 kilo Luleåback ska försöka stoppa Briere och Giroux.

Fysiklektion. 100 kilo Luleåback ska försöka stoppa Briere och Giroux.

Foto: Göran Ström

Luleå/ishockey2012-10-23 06:00

Daniel Brière, 35, har över 800 NHL-matcher på meritlistan och han vann så sent som 2010 poängligan i slutspelet. Claude Giroux, 24, vann NHL-slutspelets målliga i fjol och han slutade med sina 93 poäng (28+65) trea i grundseriens poängliga efter Evgeni Malkin och Steven Stamkos.

I kväll besöker Philadelphia Flyers-stjärnorna Coop arena för match i European Trophy.

Svårstoppade
För under NHL-lockouten så spelar de i Eisbären Berlin.

- Kul att sticka in med en sån här match och det blir ännu roligare nu när de har fått in ett par intressanta namn, säger Luleå Hockeys backbjässe Robin Jacobsson.

Hur ska ni stoppa dem?

- Bra fråga, det ska bli kul att se vad de har att komma med. Men det är duktiga forwards vi möter i elitserien också så det gäller att ligga på dem tidigt och sätta hård press och kanske se om det går att reta upp dem något.

"Försöka få dem ur balans"
Och får 0,1 ton Jacobsson chans att gå in närkamp med duon så kommer han absolut inte att tveka, utan då ska han känna vad de går för.

- Självklart vill man komma in på kropp på dem och försöka få dem ur balans och få dem att tänka på något annat och känna sig lite obekväma. Får man läge att trycka till ordentligt så är det klart att man tar det läget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om