Luleås sportchef rasar: "Måste vara ett systemfel"

Frölundastjärnan Mathis Olimbs klubba mellan benen på Jonathan Granström efter slutsignal renderade inte i något straff. Då dundrar Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström:– Det måste vara ett systemfel när man kan göra så utan att bli straffad.

Missnöjd. Lars "Osten" Bergström.

Missnöjd. Lars "Osten" Bergström.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/ishockey2015-03-15 20:10

Det var precis efter slutsignalen mellan Luleå Hockey och Frölunda i den andra SM-kvartsfinalen som gästernas Mathis Olimb placerade sin klubba mellan benen på Luleåcentern Jonathan Granström.

Granström föll till isen, låg och kved, men reste sig efter en stund. Efter matchen hävdade Granström att Olimb förtjänar en längre avstängning. Under söndagen berättade dock SHL:s domarchef Peter Andersson för NSD att det inte kommer bli någon avstängning och att Olimb därmed kan spela i måndagens tredje kvartsfinal i Scandinavium.

Då ryter Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström ifrån.

– Att man kan ta klubban, sopa den i Granströms familjelycka och inte sitta en enda sekund i utvisningsbåset eller på något annat sätt bli straffad antingen personligen eller lagmässigt... Det måste vara ett systemfel när man kan göra så utan att bli straffad, säger Bergström.

Bergström utvecklar och trycker på att förseelsen skedde efter slutsignalen:

– Jag menar, sker det i slutet av första perioden så har man åtminstone powerplay i fem minuter. Men nu sker ju ingenting.

– Det blir fem plus 20 minuter – på pappret. Det blir ingen verklig verkan, bara på pappret. Det måste vara ett systemfel.

Kommer ni gå vidare i ärendet?

– Nej. Vi respekterar vad de har gjort men vi är undrande och ser inte konsekvenserna i olika bedömningar.

Hur ska sådana här situationer undvikas?

– Jag tror att man måste fundera på hur man ska utveckla systemet med ärendehantering och konsekvensen i bedömningen. Det tror jag är väldigt viktigt. Allt behöver förbättras i vår ishockeyprodukt, så även detta.

Hur ska man gå till väga?

– Ja, men det får väl alla gemensamt fundera över.

Men det måste göras något tycker du?

– Ja, och det har vi ju yppat tidigare också. Vi ställer oss undrande till vissa ärendehanteringar och till viss konsekvens i bedömningarna, säger Lars "Osten" Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!