Luleåbacken om smärtan: "Den är lite öm"

Han fick ett skott på pungen och tvingades utgå när Luleå mirakelvände. Nu berättar Per Savilahti Nagander om olycksträffen.

Per Savilahti Nagander, här i en match mot Skellefteå, fick en puck på ett olyckligt ställe nere i Salzburg.

Per Savilahti Nagander, här i en match mot Skellefteå, fick en puck på ett olyckligt ställe nere i Salzburg.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/ishockey2014-11-13 07:59

Dagen efter miraklet i Salzburg, där Luleå Hockey chockvände och vann efter straffar mot Salzburg, ringer NSD backbjässen Per Savilahti Nagander.

Han har precis tagit en tupplur på hotellet i Österrike.

– Det är nog den sjukaste matchen man har sett. Det är riktigt roligt att vi lyckades vända och vinna. Nej, det var grymt alltså, säger han.

Savilahti Nagander var inte på isen när Luleå Hockey vände 1–4-underläget från den första perioden till 7–5-ledning och straffavgörande.

I första perioden täckte 29-åringen ett skott – och pucken träffade pungen.

– Den är lite öm, men det är ingen fara. Jag vet inte hur det är med barnfronten, men det är ingen fara så här i alla fall. Men det känns bra, så det är nog lugnt, säger Savilahti Nagander om skadan.

– Skottet tog rakt på pungskyddet, så det blev en inbuktning. Det var en bra träff av honom.

Savilahti Nagander spelade inte mer i matchen.

– Nog hade jag kunnat spela, men det var en tyngre match för mig personligen så då fick jag vila i andra och tredje perioden.

Den fysiske backen räknar med att spela i SHL-omstarten borta mot HV71 under torsdagskvällen.

En match där Luleå hoppas kunna ta med sig en boost från miraklet i Salzburg.

– Det var en riktigt skön vändning, det kommer lyfta vårt självförtroende riktigt mycket så då får vi ta vara på det också, säger Savilahti Nagander och fortsätter:

– Vi vänder ett femmålsunderläge, då vet vi att vi kan göra allt om vi bara ger oss fan på det och litar på vårt system. Det gäller att gå in och kämpa stenhårt i varje byte, så brukar det bli bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!