Kovändning - Oskarsson stannar kvar

Han såg länge ut att lämna klubben.Men nu är backtalangen Marcus Oskarsson klar för Luleå Hockey.- Luleå var alltid förstahandsalternativet, säger 19-årige Oskarsson.

Marcus Oskarsson har ändrat sig. Nu stannar junioren kvar i klubben - trots att han tidigare aviserat att han skulle flytta.

Marcus Oskarsson har ändrat sig. Nu stannar junioren kvar i klubben - trots att han tidigare aviserat att han skulle flytta.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ/ISHOCKEY2013-05-23 06:00

Det började med att Johan Porsberger lämnade Luleå Hockey för spel i Timrå i hockeyallsvenskan. Sedan såg det ut som att ännu en talang var på väg att lämna klubben.

"Löste problemen"
Nämligen den 19-årige backen Marcus Oskarsson. Men nu står det klart att Oskarsson stannar i Luleå Hockey.

- Vi valde att ta upp förhandlingarna igen och löste de problemen som fanns. Det känns riktigt bra att det löste sig till slut, säger Marcus Oskarsson.

Varför blev det Luleå trots allt?

- Jag har själv hela tiden sagt att jag vill spela här. Jag sa till min agent tidigt att vi skulle vänta och se om vi kunde lösa situationen med Luleå. Och nu har vi kommit överens, säger han.

Kan spela i Asplöven
Under den gångna säsongen gjorde Marcus Oskarsson sex matcher i elitserien med Luleå. Förutom det var han lagkapten i J20-laget där han svarade för 22 poäng på 28 omgångar. Han spelade även tio matcher med hockeyallsvenska Asplöven.

- Det kändes bra att spela med Asplöven. Får jag inte spela tillräckligt med Luleå är det bra att det ett jättebra alternativ. Perfekt att möjligheten finns.

Men Oskarssons mål är tydligt - han vill spela så mycket det bara går i Sveriges högstaliga.

- Jag ska köra hårt hela sommaren och försöka ta en plats i Luleå. Jag vill spela så många elitseriematcher som möjligt, säger Marcus Oskarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om