"Han hade kunnat mörda mig"

Han fick kliva av – efter en smäll från Luleå Hockey-stjärnan Jonathan Sigalet och en befarad hjärnskakning.Men nu är HV 71-forwarden Simon Önerud redo för spel igen.– Han hade kunnat mörda mig om han hade velat, säger Önerud till JKPG Live.

Jonathan Sigalet. Han gav HV-spelaren Simon Önerd en minst sagt tuff tackling.

Jonathan Sigalet. Han gav HV-spelaren Simon Önerd en minst sagt tuff tackling.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Ishockey2016-01-12 18:21

HV 71 besegrade Luleå Hockey med 5–3 på hemmaplan under den gångna lördagen. En skön seger efter att ha vänt ett 2–3-underläge mot Luleålaget.

Men det blev ändå lite smolk i bägaren för Jönköpingsgänget. HV-forwarrden Simon Önerud fick nämligen lämna matchen med en befarad hjärnskakning – efter en tackling av Luleå-stjärnan Jonathan Sigalet.

– Jag väntar lite på pucken och så står deras back upp när jag inte är beredd. Men jag tycker ändå det är schyst tackling. Han hade kunnat mörda mig om han hade velat. Så det är inte så mycket att säga. Det ska göra ont att spela hockey, säger Simon Önerud till JKPG Live.

Men faran var över ganska snabbt. Nu är Önerud nämligen tillbaka och redo för spel igen.

– Jag var lite halvgroggy men jag ville fortsätta spela. Men läkarna tyckte vi skulle ta det säkra före det osäkra. Man kanske tackar dem i efterhand, men det är ingen fara. Det kändes bra redan direkt efter matchen, säger Önerud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!