De fick träna – med sina idoler

Luleå Hockeys damer tränade tillsammans med morgondagens stjärnor. Då fick Elin Backelind, 9, träffa sin stora idol – Emma Nordin.

Tips och trix. Två målvakter, i helt olika åldrar, utbyter sina bästa målvaktstips.

Tips och trix. Två målvakter, i helt olika åldrar, utbyter sina bästa målvaktstips.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Ishockey2015-12-31 09:00

Onsdagens morgonträning blev lite annorlunda för Luleå Hockeys riksserielag. Istället för att bara möta varandra så hade man tagit in lite specialhjälp. Och det i forma av ett samling av länets många lovande och unga hockeytjejer.

Elin Backelind, nio, var en av många på plats – och hon fick träffa sin allra största idol och till och med spela mot henne.

– Det var väldigt roligt att spela med de stora. Man lär sig mycket av dem. Typ Emma Nordin är min idol. Hon är snäll och rolig, säger Elin Backelind.

Elin spelar själv hockey med Luleå Hockeys 06:or. Hon hoppas att en dag få bli lika bra som sin stora idol.

– Jag spelar med både killarna och tjejerna. Jag vill bli lika bra som de här tjejerna, säger hon.

Landslagsspelaren Emma Nordin njöt under hela träningen tillsammans med länets hockeyframtid. Hon önskar att det funnits något liknande när hon själv var barn.

– Det är kul att få ställa upp och kanske förhoppningsvis vara lite förebild för de här tjejerna. Jag tror att det betyder väldigt mycket. Jag vet att jag hade uppskattat det väldigt mycket om jag hade fått göra det när jag var yngre. Om det hade kommit stora tjejer på toppnivå i svensk damhockey så hade jag uppskattat det otroligt mycket, säger Emma Nordin.

Det såg ut som att ni hade kul där ute?

– Ja, det hade vi. De åkte runt och skrattade och hånade oss lite. "Ni får tackla oss hur hårt ni vill. Vi leder ändå". Det var lite smågliringar från tjejerna (skratt).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!