"Vi får ta revansch i morgon"

IBK hade inte någon bra lördagseftermiddag mot tabellfyran Örnsköldsvik.Hemmalaget kvitterade två snabba mål i matchstarten – men kunde inte hänga med när gästerna drog ifrån och vann med 6-3.

LULEÅ/INNEBANDY2016-11-26 19:01

På något sätt var det typiskt när just ö-vikbördige Simon Eleholm åkte ut efter mindre än tre minuter, en utvisning som straffade sig med fem sekunder kvar av underläget. Inte ens minuten senare ökade Örnsköldsvik till 0-2 men sedan följde en lika typisk IBK-uppryckning där först Martin Edman spelade ut till William Johansson på högerkanten i ett flygande anfall, en passning Johansson omedelbart skickade in i bortre krysset. Carl Jonsson följde upp med 2-2 i ett lurigt bakåtspel under en tät situation framför gästernas mål och IBK var ikapp.

Om det inte varit för två jobbiga baklängesmål i andra perioden – 2-3 då en ensam spelare tog ner en hög studs och bakåtspelade mellan benen på en oförberedd Joakim Stiglund samt otagbara 2-4 på en studsretur efter snabbt anfall – och bortdömda hemmareduceringen till 3-4 bara 28 sekunder in i sista perioden, domarna blåste sent för utvisning på Reed Hearns i föregående situation, skulle matchen sett annorlunda ut.

– Ett mål där skulle gjort stor skillnad, vi skulle kommit in i matchen säger Simon Eleholm och suckar.

I stället fick IBK se anfallssnabba Örnsköldsvik vända upp och prickskjuta in 2-5 efter 7.30, innan Jens Ljung kunde skicka in en långseglare via ribban till 3-5 – passad av Eleholm. IBK fick nytt moment men en oturlig, illa studsande utlöpare passerade siste backen Martin Edman varpå en ensam bortaspelare kunde löpa förbi och fastställa slutresultatet 3-6 med drygt fyra minuter kvar. Saldot på flytkontot var sannerligen noll den här gången.

– Det sket sig, utbrister IBKs andre ö-vikare Jens Ljung men tillstår också att man mött en riktigt bra motståndare.

– De har mycket skicklighet och speed – och har fått till försvarsspelet som varit deras akilleshäl.

Därmed ska IBK egentligen lägga mer krut på söndagens sexpoängsmatch mot streckkonkurrenten Håsta. Seger där och laget skapar en stabilare grund ovan strecket, förlust och man åker ner under det. Håsta vann säsongspremiären med 6-2 – men:

– När vi mötte dem kom vi inte alls upp i nivå. Vi får ta revansch i morgon, avslutar Jens Ljung.