Studenten krossade alla – i Skinkloppet

Lagom till 34:e säsongsavslutningen i Luleå LDKs regi blev det vinter på allvar. Det hindrade inte utbytesstudenten Vincent Bouillard, Frankrike, från att krossa hemmalöparna.

Kyligt. Franske Vincent Bouillard kom med shorts och odubbade skor till vintriga Skinkloppet – och segrade stort.

Kyligt. Franske Vincent Bouillard kom med shorts och odubbade skor till vintriga Skinkloppet – och segrade stort.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ/FRIIDROTT2014-12-14 16:06

Det rutinerade gardet från våra breddgrader vet att det är dubbat som gäller, inte bara på bilen utan också under fötterna. Men när Skinkloppets segrare stående i shorts flinande visar upp sina dubbfria skor är frågan om naturlagarna slutat gälla. Det ä-r ju kallt. Och det ä-r verkligen halt i modd på frusen asfalt. Eller..?

– Jag är från alperna så jag har sprungit i snö. Och det kunde varit värre, på ren is blir det väldigt halt, förklarar han leende och tillägger:

– Jag är bara glad att äntligen få springa ett lopp i Sverige…

Nej, utmanaren från Annecy var inte alls grön på underlaget. Han tog kommandot från start och hade inga problem att sololöpa sig till segertiden 26,56 minuter över de 7,4 kilometrarna, rejält före Peter Larsson på 28,20 och Kenneth Boman på 28,32 – alla tävlande för Lulekamraterna.

Det kan möjligen vara så att tävlingens klassiska förstapris, en rejäl julskinka, ställer till med värre problem än underlaget.

– Haha, ja, jag har aldrig provat julskinka så jag får se…åker hem till Frankrike över jul så vi får se om jag kan ta med och dela med mig av den, avslutar Bouillard.

Therese Ovefalk, Pite Runners, sprang in först i ett tunt damfält med tiden 34,13.

– Dålig tid men det var moddigt, jag får skylla på det, säger hon och garanterar samtidigt ett återbesök – trots vädret.

En naturlig konkurrent skulle varit hemmalöparen Nina Lintzén men hon är utomlands för långlopp den här tiden på året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om