Snabbast – av alla: "Var aldrig säker"

Utomhuslöpningens säsongspremiär gick i studenternas tecken sedan prispallen fyllts av LTU-adepter. Snabbast av alla var Kasper Westman, segrare vid säsongsavslutande Skinkloppet och nu också på barmark.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ/FRIIDROTT2016-04-23 17:15

Västeråsaren som sadlat om från orientering till löpning på senare år visade storform när Skinkloppets banrekord pulvriserades i december. Riktigt så fort gick det inte den här gången men ingen kom ändå i närheten av 35,36 över 2x5-kilometersbanan. Den som hängde med hyfsat under första varvet var Samuel Carlsson, Sundbyberg, men sedan var det inte mycket att göra åt Westman.

– Han ökade ganska rejält efter fem. Det var aldrig riktigt nära, medger Carlsson.

– Tanken var att köra kontrollerat första och dra ifrån under andra varvet om jag hade krafter. Men han bjöd bra motstånd, jag har väl segat mig ifrån meter för meter och kände mig aldrig riktigt säker, säger segraren som till slut vann med 16 sekunder.

Nu är det inte långt till nästa drabbning. Westman tillstod redan i vintras att han ville ha revansch för sin ”flopp” i fjolårets vädermässigt katastrofala Stadsmaran – och dit kommer även Carlsson, båda till halvmaran.

Tredjeplacerade Johan Borgström, från Sundsvall men tävlande för Lulekamraterna, kommer också han till Stadsmaran men väljer att springa milloppet.

Lovisa Modig sprang in som snabbaste kvinnliga löpare med utmärkta 38,42.

– Mycket bättre än jag trodde så jag är jättenöjd, säger Modig som inte haft asfalt som favoritunderlag.

– Har haft vadproblem men det känns bra så nu kan jag springa mer. Ska försöka vara med på så många lopp jag kan, men Stadsmaran är ingenting jag funderat på än, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om