Superläget som kunde ge seger

Hon gjorde sin första match för säsongen.Då var Jenny Nilsson bäst på planen – men missade superchansen som hade kunnat ge seger.– Vi borde ha vunnit med 2–1, säger hon.

Close but no cigar. Jenny Nilsson var riktigt nära att ge Notviken segern.

Luleå/Fotboll2016-08-20 18:38

Jenny Nilsson har varit borta hela sommaren för Notvikens IK. Men inte på grund av skador eller sjukdomar.

Nej, hon har helt enkelt varit och jobbat i Norge.

Men under lördagens hemmamöte med Mariehem SK var hon tillbaka och gjorde säsongens första match för Notviken.

Och då var hon dessutom en av planens bästa spelare.

– Jag har spelat en match med division III-laget i tisdags. Jag har inte rört en boll, men gymmat och löptränat. Det känns att man varit borta men stor skillnad tycker jag inte att det är. Det är kul att vara tillbaka, säger Jenny Nilsson.

Det gjordes inga mål under den första halvleken. Faktum är att det dröjde ända fram till matchminut 70 innan gästande Mariehem kunde dunka in 1–0.

Men Notas var inte sent med att replikera. Efter en närkampt i straffområdet tilldömdes hemmagänget straff bara fem minuter senare. Lagkaptenen Johanna Lindbäck tog den – och placerade säkert in 1–1 bakom motståndarmålvakten.

Det resultatet stod sig också matchen ut.

– Jag tycker faktiskt att vi spelar bra. Vi rullar och spelar oss genom lagdelarna och då kommer lägena. Sen att vi kanske har lite oflyt med inspel och sånt. Men för min del kändes det bra med mycket positiv energi och så, säger Nilsson.

Fast just Jenny Nilsson hade ett läge som hon lär gräma sig över. Med sex minuter kvar av ordinarie tid bröt hon en passning från back till målvakt och kom sopren med målet. Då skickade hon bollen rakt i vänstra stolpen och skrek ut sitt missnöje.

– Vi borde ha vunnit med 2–1 med tanke på mitt läge där. Det var fan öppet mål. Men det är sånt som händer.