Stortalangen om debuten i landslaget: "En dröm"

Islam Burmans fotbollsliv leker. Nu har den 16-årige IFK Luleå-talangen gjort landslagsdebut – och fått beröm av landslagsledningen.– De tycker att jag är bra, säger Burman.

Framtidslöfte. Islam B­urman, här i Lilla VM 2012, imponerar.

Framtidslöfte. Islam B­urman, här i Lilla VM 2012, imponerar.

Foto: Simon Eliasson

Luleå/fotboll2015-03-05 15:09

För några veckor flyttades 16-årige Islam Burman upp till IFK Luleås A-lag – och nu har den spelskicklige mittfältaren gjort debut i pojklandslaget på en trenationsturnering i Belgien. Under onsdagen spelade Burman hela matchen på det centrala mittfältet när Sveriges P16-landslag förlorade med 0-1 mot just Belgien.

– Jag tycker att det gick bra. Det var bra tempo, bra lirare och en bra utmaning. De flesta i Belgien var riktigt tekniska, säger Burman när NSD når honom i Tubize.

Under torsdagen var det dags för landskamp nummer två. Sverige spelade 1-1 mot Danmark och Burman spelade hela första halvleken, återigen på innermittfältet.

– Det gick bra i den matchen också, säger Burman, som har fått fin feedback från landslagsledningen:

– Jag har fått beröm och de har sagt vad jag borde träna på. De tycker att jag har tekniken och de flesta sakerna, men att jag måste släppa bollen lite tidigare. De tycker att jag är bra annars.

Hur kändes det när du drog på dig landslagströjan för första gången?

– Bra. Det är en häftig grej att ta på sig landslagströjan. Det är en dröm.

Trots att drömmen har gått i uppfyllelse så vill Burman ha mer.

– Jag kommer fortsätta kriga för att få en plats i landslaget. Går det inte så är det bara att kämpa, det är inget snack om saken, säger han.

Burman landar i Luleå igen under fredagsmorgonen. Dagen efter, på lördag, var tanken att han skulle flyga till IFK Luleås träningsläger i Spanien. Men...

– Det är mycket med skolan, så jag kan tyvärr inte åka. Jag hade gärna velat fara, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!