"Sinnessjukt hur han kan missa den"

IFK Luleå åkte på säsongens kanske tyngsta poängtapp under söndagen.Då sågar forwarden Joel Rajalakso domarens insats – efter en frilägessituation.

Straff eller inte? Här är situatioen som Joel Rajalakso är rasande över.

Luleå/Fotboll2016-06-26 16:31

Under den första halvleken mellan IFK Luleå och IK Sleipner fanns det i princip bara ett lag på planen – och det var IFK.

Joel Rajalakso skapade målchans på målchans, Tomas Eriksson fanns alltid redo att dunka in returer och man höll bollen inom laget mest hela tiden.

Vad det resulterade i? 0–0 efter 45 spelade minuter.

– Problemet är att det inte står 3–0 efter 30 minuter och att vi har stängt matchen och de kan sätta sig i bussen hem. Det är ett jävla under alltså. Vi släpper in dem i matchen. Vi ska vinna det här med 5–0 utan problem. Vi sätter inte dit chanserna helt enkelt. När man varit där nere och haft det tufft hela året och då åker man på skit. Det är svårt att tvätta bort det nu, säger Joel Rajalakso.

Och det är en särskild situation som Rajalakso är extra förbannad över. Under den första halvleken kom han nästan ensam med Sleipners målvakt och fälldes av en motståndare, menar han.

– Jag har själv många chanser som jag bara måste sätta. Till exempel när jag kommer fri från "Sebbe" (Sandlund) där. Sen tycker jag också att det är solklar frilägesutvisning i första halvlek också. Om det är straff eller frispark vet jag inte. Men domaren blir alldeles för feg för att blåsa den utvisningen. Det är för jävla dåligt, säger Rajalakso.

Hur ser sitatuonen ut?

– Jag får bollen av Tomas (Eriksson), kommer helt fri med målvakten och han fäller krokben på mig. För mig är det helt sinnessjukt hur han kan missa den.

I minut 53 gjorde Luleålaget sitt enda mål för dagen. Sebastian Sandlund måttade in en hörna som hittade backen Linus Johanssons huvud och innebar 1–0.

Men det räckte som bekant inte för att vinna.

I matchminut 84 kvitterade gästande IK Sleipner under ett av gängets enda lägen under matchen. 1–1 – och det blev också resultatet som stod sig ända till slutsignalen.

– Jag tycker att vi hade ett otroligt bra "go" innan matchen där vi sa att "nu jävlar får det vara slut på det här". Vi visar det hela matchen men det är det där lilla extra. Att bollen ska in alltså.

Hur mycket har ni pratat om det här?

– Det är klart. Vi har haft problem i båda straffområdena. Vi har väl inte hållit nollan en enda match i år? Det är skit. Men positivt att vi tar ledningen för första gången sedan premiären i alla fall.