Schackdraget fixade segern: "Fina mål"

Här är schackdraget som gav Notvikens damer segern över Själevad. När tränaren Ulf Lundström flyttade forwarden Elin Engström till yttermittfältet – då avgjorde hon direkt.

Foto: EIJA DUNDER

Luleå/fotboll2014-08-03 14:14

Elin Engström inledde hemmamötet som forward. En position hon är van vid sedan ungdomsåren.

Och på toppen gjorde hon ett mål. Hon gav sitt Notviken ledningen med 2–1 i den första halvleken.

Men 20 minuter in i den andra halvleken stod tränaren Ulf Lundström för ett schackdrag som fick Engström att avgöra matchen åt Luleålaget. Han flyttade ut forwarden ut på högerkanten – och Amanda Pettersson tog hennes plats på toppen.

– Han flyttade ut mig på yttermittfältet. Och det blev ju rätt bra. Jag har typ spelat forward hela mitt liv, men nu den här säsongen har jag fått spela lite mer på yttermittfältet. Det är lite svårt att veta var man ska ligga och sådär. Men man kommer in i det till slut, säger Elin Engström.

Hur avgjorde hon då? Jo, i den 69:e spelminuten Amanda Pettersson tog en löpning som skapade en öppen yta för Engström. Hon fick sedan bollen vid 16-meterslinjen och satte den i bortre stolpen med vänstern. Det innebar att hemmagänget tog ledningen med 3–1. Och Notas vann slutligen med siffrorna 4–1.

Efter att ha blivit stormatchhjälte hyllades Elin Engström av tränare Lundström.

– Hon gör det riktigt bra och börjar komma igång mer och mer. Fina mål gör hon, både första och det andra då hon skjuter. Hon är jobbig att möta, stark, snabb och börjar få till avsluten.

Det blev ett riktigt schackdrag att flytta ut Elin Engström...?

– (Skratt) Ja, det blir ju så ibland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!