Sågningen – efter verbala attacken: "Oacceptabelt"

Bergnäsets fina höstsvit tog ett abrupt slut när Kiruna gästade och besegrade hemmalaget med 3–2.
Eftersmaken blev dubbelt sur sedan en Baikspelare smädat motspelare med mindre väl valda ord.

Kirunas seger fick en sur eftersmak.

Kirunas seger fick en sur eftersmak.

Foto: Anders Hjortenklev

LULEÅ/FOTBOLL2016-09-10 21:00

Bergnäsets mittfältare, tillika 2-0 -skytt, Markus Wahlevik ska ha sagt ”jävla samejävel” till Kirunabacken Pär-Jon Huuva. En av de som uppfattade tillmälet var Samiska Fotbollsförbundets, FA Sapmi, ordförande Håkan Kuorak.

- Och så säger man ju bara inte, konstaterar han.

Wahlevik lämnade idrottsplatsen omedelbart efter matchen men kommenterar sent på lördagkvällen:

- Snubben tog tag i valda delar och nöp till allt vad han hade på en hörna, då är det klart man blir förbannad. Sedan behöver man ju inte säga så tillbaka men jag kan inte bara acceptera en sådan sak.

Från Bergnäsets ledning är reaktionen klar.

- Jag vill prata med honom och han får ju be om ursäkt men om vi ska vidta andra åtgärder måste vi diskutera, säger Bergnäsets Michael Fleuron och fortsätter:

- Men det jag kan säga som ordförande i Baik är att det är helt oacceptabelt.

En ångerfull Markus Wahlevik konstaterar snabbt:

- Jag kan absolut be om ursäkt för det. Det var onödigt sagt men hur som helst är det grymt oacceptabelt, vad han gjorde på mig.

I Baik, fortfarande i hälarna på tabelledaren Täfteå, vet man mycket väl att en poängförlust kan bli helt avgörande för slutställningen i serien och det är förstås också en bakgrund - men ingen ursäkt - till att humöret sjönk genom botten. Särskilt som matchen börjat alldeles strålande: 1-0 satt redan efter åtta minuter, målet av Måns Engberg efter frispark, och 2-0 bara två minuter senare genom just Markus Wahlevik efter bra passning av Filip Westman.

- Det är för j-vla surt, vi fick verkligen en drömstart, tillstår lagkaptenen Westman.

Dessvärre fick också Kiruna sin drömstart, bara en smula senare. I 17:e minuten fick Victor Fahlberg till en sanslös kanon, ett 25-metersskott som studsade in via ribba och gräs innan bollen fastnade (!) i nättaket, inne i buren alltså. Tolv minuter senare fick samme Fahlberg bollen prydligt bakåtpassad av Fredrik Ahlander och drog på en våldsamt skruvad boll från samma avstånd mot bortre krysset. 2-2 och Bergnäset var i chock. Fahlberg också, för den delen.

- Vet inte om jag trodde den skulle gå in. Vårt farligaste vapen brukar inte vara mina distansskott, säger tvåmålsskytten, skrattar och tillägger:

- Och vi hade ju börjat som ett hönshus. När de gjorde sina mål var vi kvar i bussen…

Baik höll hyfsat spel genom första halvleken men i andra, när det verkligen gällde att ta tillbaka ledningen, fungerade ingenting.

- Vi kommer inte upp i standard alls, får inte tempo och har mycket enkla bolltapp. Och (Kirunas) tredje var ju en bjudning, j-vligt onödigt, dundrar Filip Westman.

Ja, i 76:e minuten föll alltså det avgörande målet sedan Victor Fahlberg spelat in i lagom höjd mot Jack Green från vänstra hörnet. Och Green är framför allt känd för en sak:

- Huvudspelet, han är helt suverän. Så det var inte så svårt, bara att lägga in till den ytan så vet man att han kommer, säger Fahlberg och skrattar igen.

Efter förlusten blir det nu än tydligare vad Baik får satsa på.

- Det är andraplatsen som gäller för oss, säger lagkaptenen utan omsvep.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om