Poli: "Jag har mitt fokus på IFK"

Efter vårens succé har det ryktats om vart IFK Luleås skyttekung ska ta vägen. Turerna kring Erido Poli och IFK Göteborg kan nu redas ut – av Poli själv.

Ryktenas man. Erido Poli väljer att fokusera på IFK Luleå.

Ryktenas man. Erido Poli väljer att fokusera på IFK Luleå.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Fotboll2015-07-08 20:36

Alla lag behöver en målskytt. Poli gjorde 23 mål 2013, 14 året efter och ligger nu tvåa i division I:s skytteliga. Därför har han under de senaste åren kopplats ihop med Hammarby, GIF Sundsvall och Jönköping Södra.

Tills allsvenska serieledarna IFK Göteborg ryktades ha lagt sig i kampen om Poli och ett provspel i sommar var aktuellt.

Det blev sedan turbulent när sportchef Mats Gren gick ut i media med att det inte är aktuellt med ett provspel. Så vilket blåvitt IFK blir det då för Poli?– Det ställdes en förfrågan från Göteborg till IFK Luleå inför säsongen och jag har bara sagt det jag kände till angående provspelet. Sedan har det uppkommit omständigheter om gör att provspelet inte blir av.

Vilka omständigheter?

– Omständigheterna och vad klubbarna har pratat om vill jag hålla för mig själv. Jag kan bara säga att jag förstår varför det inte blev av denna sommaren. Men jag är profesionell och har mitt fokus i IFK.

Vilket IFK?

– Luleå (skratt).

Du har kontrakt säsongen ut. Hur ser du på att stanna i Luleå?

– Jag trivs som fan i Luleå, det gör jag. Jag kan gärna tänka mig att stanna. Så är känslan, men sedan vet man aldrig vad som händer. Men klubben är skön och grabbarna är sköna - då vill man ju stanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!