Planen för att säkra kontraktet: Avslutsträning

Sju raka matcher utan seger. Då har Alviks IK en plan för att säkra kontraktet i division I: En vecka full av avslutsträning. "Vi har lite att jobba med", säger tränaren Ulrik Danielsson.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Fotboll2016-09-18 14:20

Höstsäsongen har inte alls varit vad Alviks IK:s damer hade hoppats på. Inte minst under den avslutande delen av den.

Inför lördagens match mot Morön hade Luleålaget gått sex raka matcher utan seger. Och när domaren blåste av tillställningen hade Alvik inte lyckats vända på den svarta trenden.

Gästande Morön tog ledningen med 1–0 under den andra halvleken. Alvik hade fortsatta problem med den sista tredjedelen i spelet och kom inte till några särskilt heta lägen. Alvik-damerna föll slutligen med just siffrorna 0–1.

– Vi fortsatte att försöka trycka på efter deras mål. Morön försvarade sig bra under sista delen av matchen och håller 1-0. Det var en lite avslagen tillställning. Särskilt från Moröns sida. Klar vi borde ha tagit poäng. Men så där blir det ibland, säger tränaren Ulrik Danielsson.

Nu befinner sig Alviks IK precis ovanför kvalstrecket med fyra poäng ned till Bik SK. Ett lag som man möter i en livsviktig match till helgen.

Men innan dess har Danielssons gäng en plan för hur man ska vända på steken: Nämligen en vecka full av avslutsträning - som ska ge resultat under avslutningen av damernas division I.

– Det känns som att vi varit med i alla matcher men inte riktigt fått till det. Vi har lite att jobba med i veckan. Främst i avslutsspelet och även den sista tredjedelen i spelet. Där känns det som att vi måste bli lite mer vassa och fokuserade när tillfällena kommer, säger Danielsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om