Nyckelspelaren väntar på IFK-förlängning

Han är missnöjd med resultatskörden – men stannar gärna i IFK Luleå. Nu väntar Patrik Wallin på ett kontraktsförslag.

Patrik Wallin.

Patrik Wallin.

Foto: Kurt Engström

Luleå/fotboll2014-11-04 11:00

I våras lämnade Patrik Wallin Gais och superettan för IFK Luleå och division I norra. Där har den pojklandslagsmeriterade 25-åringen blivit en nyckelspelare från sin innermittfältsposition.

Men framtiden är oviss. Kontraktet med IFK går ut den 30 november.

– Det är hatkärlek till hösten. Det är alltid intressant att se vad som händer, men samtidigt lite jobbigt att inte veta hundra vad som händer, säger Wallin.

IFK blev tia i division I norra, och avslutade säsongen med en 0–4-förlust mot Atheltic FC United i söndags.

Wallin har knappt hunnit tänka på framtiden.

– Men jag väntar på förslag från IFK, så får vi ta det därifrån. Sen handlar det även om jag får några andra alternativ, då får jag värdera det. Men jag trivs jättebra här, jag tycker att det har varit skitkul förutom att resultaten inte har gått med oss.

Har några klubbar visat intresse?

– Jag ska kolla lite med agenten nu i veckan faktiskt. Det är först nu alla serier är avgjorda, och snart är det lite kval som ska avgöras så att alla vet sina serietillhörigheter. Det är två dagar sedan säsongen tog slut, så man har inte hunnit sondera än, säger Wallin och tillägger:

– Att man inte vet något i november är inget konstigt, och det gör mig inte något. Men jag har ingen tanke på att inte veta något 2015 om man säger så.

Hur är dialogen med IFK?

– Jag hade ett möte med Boman (Hans, sportchef) för några veckor sedan där vi kände på varandra. Båda är intresserade av en fortsättning, sen ska man alltid komma överens också. Det är väl egentligen det vi har sagt, vi ska prata mer de närmaste veckorna.

En fortsättning i IFK är ett hett alternativ?

– Ja, det är det absolut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!