Notvikens målexplosion

Fyra mål – på nio minuter. Notvikens drömminuter lyfte laget till en övertygande 8–2-seger mot Burträsk.

Foto: Göran Ström

Luleå/Fotboll2015-06-14 19:19

För ungefär en vecka sedan vann Notvikens damer över topplaget Bik SK med 5–0 på hemmaplan.

Under söndagen utökade Notas sitt sköna målfacit ännu mer. Luleålaget vann med siffrorna 8–2 över Burträsk. Anledningen? En tids specialträning på beslutsamhet i straffområdet.

– Det kan vara många faktorer som ligger bakom det. Men vi har faktiskt jobbat en del med beslutsam i avslutzonen också. Vi kanske var lite mer tvekande och avvaktande i början av säsongen, säger tränaren Robert Abrahamsson.

Och det var nio drömminuter för Notviken som gjorde att siffrorna drog iväg rejält. Under den tiden svarade hemmalaget för fyra mål - två av Tina Lundgren, ett av Jenny Nilsson och ett av Jenny Forssberg.

Efter det hade man punkterat matchen och Notviken vann slutligen med 8–2.

– Det var en förlösande känsla när första målet kom. 4–0 på så kort tid speglar kanske inte matchbilden just tiden före första målet. Men på samma sätt som det var en skön känsla för oss så tyckte nog Burträsk precis tvärtom, säger Abrahamsson.

Offensiven i all är. Men tränaren Robert Abrahamsson vill verkligen framhålla lagets stabila försvarsspel och menar att det är det som bäddar för alla målen och den stora anledningen till att Notviken är obesegrat i division I.

– Någonting som känns bra är att vi spelar ett bra försvarsspel också. Ofta pratar man bara om det offensiva spelet. Men vi tycker att försvarslinjen och hela lagets defensiva arbete är en grund till att det funkar så bra i anfall.

Målen, Notviken: Tina Lundgren 3, Jenny Forssberg 2, Jenny Nilsson 2, Linn Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!