Notas-kaptenen: "Det är för dåligt"

Notviken hade fortfarande teoretiskt häng på serieledande Assi inför lördagens omgång.Det märktes inte när laget tappade tre avgörande poäng mot ett betydligt mer taggat Sundsvall.– Luften gick kanske ur oss lite när vi spelade 0-0 mot Kiruna, medger Jennifer Rönnberg.

Notviken förlorade mot Sundsvall.

Notviken förlorade mot Sundsvall.

Foto: Petra Isaksson

LULEÅ/FOTBOLL2014-09-21 17:09

Hemmakaptenen är inte nöjd efter förlusten med 1-3 (0-1). Och det är förståeligt: resultatet innebär tillsammans med poängförlusten senast att jakten på Assi, seriesegrare efter klara 5-0 mot just Kiruna, är över. Visserligen en i högsta grad teoretisk jakt men ändå.

– Det var annorlunda mot Kiruna. Då hade vi jättemånga lägen att göra mål och ta tre poäng, det hade varit en annan sak. Men Assi är ju bra så det skulle mycket till, konstaterar Rönnberg.

Utöver rätt motivation och inställning hade Notviken också behövt hela sitt lag. Utöver skadade tidigare skyttekungen Johanna Lindbäck saknar man ytterligare fem spelare och det blev till slut för mycket.

Starten mot Sundsvall var dock godkänd. En lång frispark av Jenny Forssberg i 11:e minuten kunde smitit in vid vänsterkrysset men landade precis utanför gaveln. Och ett av många fina högerinlägg från Elin Nilsson, i 16:e, fångades bra av Moa Blomqvist som dock fastnade med foten och inte kunde utnyttja det fina läget precis framför mål.

Sundsvall tog i stället över och efter tio minuters hård press gjorde gästerna i 39:e första målet med en fin tennisträff Anna Carlsson-Dahlberg inte hade en chans att nå. När sedan utökningen kom med en nick genom ett fullständigt statiskt hemmaförsvar nio minuter in i andra var poäng långt, långt borta.

– Precis, det är för dåligt – vi var ju fyra mot en, instämmer Rönnberg.

Sundsvall gjorde också 0-3 lite för enkelt innan Rönnberg fixade tröstmålet i 80:e. Kaptenens tolfte mål för säsongen och som de elva föregående en nick (på vänsterhörna av Elin Nilsson). Klen tröst i ett läge där ”Notas” är avkopplat från toppstriden.

– Nu kan vi bara göra vårt och ge allt i sista matcherna, avslutar Jennifer Rönnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!