Målsprutan om intresset: "En av Sveriges största klubbar"

IFK Göteborg är intresserat av IFK Luleås Erido Poli. Det smickrar den 23-årige forwarden.– Det känns absolut bra eftersom det är en av Sveriges största klubbar, säger Poli till NSD.

Erido Poli.

Erido Poli.

Foto: Petra Isaksson

Luleå/fotboll2015-03-13 17:00

I december värvade IFK Luleå forwarden Erido Poli från division I-konkurrenten Huddinge. Under försäsongen har 23-åringen imponerat stort och större klubbar finns i intressekön.

Norrbottens-Kuriren avslöjade under fredagen att IFK Göteborg har hört sig för kring Poli.

– Det har kommit en förfrågan från deras sportchef Mats Gren om det finns en möjlighet att han kan träna med IFK Göteborg några dagar under sommaren, säger IFK:s sportchef Hans Boman till tidningen.

När NSD pratar med huvudpersonen själv, Erido Poli, befinner han sig på Arlanda på väg hem från IFK Luleås träningsläger i spanska Alicante. Han säger så här om intresset från IFK Göteborg:– Jag blev precis meddelad att det har ställts en förfrågan. Det känns absolut bra eftersom det är en av Sveriges största klubbar, säger Poli.

Poli är dock tydlig med att hans närmaste framtid finns i IFK Luleå.

– Det är ett intresse och inget konkret än. Jag har kontrakt med IFK Luleå och just nu ligger mitt fokus på att göra en stark säsong här, säger han.

2013 provspelade Poli med superettanklubben Jönköpings Södra, där IFK Göteborgs nuvarande sportchef Mats Gren då var tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!