Klart: IFK-stjärnan stannar

Han såg länge ut att gå till konkurrenten Sirius.Nu är det klart att Daniel Ahonen stannar i IFK Luleå – tills vidare.– Sportsligt känns det riktigt, riktigt bra, säger sportchefen Hans Boman.

Daniel Ahonen går inte till seriekonkurrenten Sirius.

Daniel Ahonen går inte till seriekonkurrenten Sirius.

Foto: K-G Zahedi Fougstedt

LULEÅ/FOTBOLL2013-07-19 14:56

Tidigare i dag samlades IFK:s styrelse i ett möte om Daniel Ahonens framtid. Antingen skulle IFK Luleås stora stjärna vara på väg till seriekonkurrenten Sirius – eller så skulle han bli kvar i Luleålaget.

Och nu har det fattats ett beslut: Daniel Ahonen stannar i Luleåklubben. Tills vidare i alla fall.

– Vi har haft ett utgångsläge med "Danne" och vi har meddelat Sirius att vi inte kan förändra det synsättet någonting. Vi har stått fast vid vårt och det måste vi göra. Sirius har inte mött upp det, säger sportchefen Hans Boman.

Forwarden som leder skytteligan i division I norra med tio gjorda mål har ett och ett halv år kvar på kontraktet. Men precis som hans agent Martin Bach skriver på twitter är det 42 dagar kvar tills transferfönstret stänger.

– I det här läget måste man ju tyda vad som händer och om man gör det så ser man att "Danne" blir kvar i IFK Luleå. Men om Sirius nu kontrar och meddelar att vi kör så får det bli det svaret. Men där är vi inte just nu, säger Boman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!